NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Vink
Bouvier Sandor had een nekhernia

Onze bouvier Sandor van nu 6 jaar oud heeft een nekhernia. Het is begonnen in februari/maart dit jaar. Omdat wij onze eigenwijze boef nog wel eens moesten corrigeren, heeft hij waarschijnlijk die hernia gekregen. Wij ontdekten het omdat hij in een rare houding ging lopen, met de kop naar beneden en ook naar één kant.

Wij zijn toen naar onze dierenarts dr. Staring gegaan. Hij kreeg spierverslappers en het ging weer goed dachten wij. Ja, met medicijnen...na een paar weken zaten wij weer bij dr. Staring. Helaas was hij op vakantie maar zijn assistente dr. Ooms was er en die stuurde ons naar een orthopedisch chirurg in Almkerk.

Wij hadden een afspraak gemaakt voor 9 april om 10.00 uur. Sandor werd helemaal beklopt en bevoeld, hij moest lopen in de gang in looppas en in draf. Ze wilden gelijk contrastfoto's maken, dus moest Sandor onder narcose en wel een zware. Die foto's maken duurde wel erg lang, ongeveer 1 uur. Ik was erg zenuwachtig.

En ja hoor, hij heeft tussen de 6e en 7e nekwervel geen kraakbeen meer dus hij mocht niets meer zoals spelen met de bal en niet meer trainen. Wij konden hem ook laten opereren, maar dat was wel een hele riskante operatie. Wij wilden er eerst thuis goed over nadenken en met onze eigen dierenarts praten.

Dr. Staring was het er niet mee eens, hij vond het veel te riskant. Hij heeft ons naar een orthomanueel diergeneeskundige doorverwezen, dr. Aharon in Noorden. Op 22 mei konden wij er al terecht. Wij waren te vroeg, dus kregen wij een kop koffie want ze was nog bezig. Het duurde niet zo lang of wij mochten naar binnen en ze vroeg ons alles.

Thuis moesten wij elke avond Sandor uitrekken aan de voor- en achterpoten, heel voorzichtig. Zo weer naar huis en 4 juni weer terug voor controle. Het gaat nog steeds goed. Wij mogen 3 maanden wegblijven en wij mochten lekker met hem gaan zwemmen. Dat doet hij graag.

Op 3 september hadden wij weer een afspraak met dr. Aharon voor controle. Ik moet zeggen, alle wervels zaten nog steeds goed en Sandor speelt, zwemt en rent weer in de polder. Wij zijn erg blij met wat dr. Dorit Aharon voor onze Sandor heeft gedaan en dat hij niet geopereerd hoeft te worden. Ik zal zeker mensen met honden graag naar haar doorverwijzen. Ik dank Dorit Aharon voor haar goede zorg voor onze Sandor.

Groeten van familie Vink en een poot van Sandor.

Naschrift:| Bericht van mevrouw Vink: Sandor is op 21 juni 2005 overleden aan maagbloedingen, niet aan de hernia.

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Lotje had bijna graad 5 hernia
Fam. Koster
Teckel Lotje had bijna graad 5 hernia
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker
Fam. Goudappel
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker
Newfoundlander Isabella had af en toe klachten van kreupel lopen
Fam. Boomgaard
Newfoundlander Isabella had af en toe klachten van kreupel lopen
Kat Trinny wilde door pijn niet eten
Mevr. Dorrestijn
Kat Trinny wilde door pijn niet eten

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?