Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. van Os
Teckel Lodewijk had hernia graad 4

Op dinsdagavond is mijn teckel Lodewijk ineens erg timide...misschien wordt hij ziek? Woensdag in de ochtend gaat het eigenlijk prima en na het uitlaten breng ik hem naar mijn ouders toe voor de dagopvang en vertrek ik naar mijn werk.

In de avond kom ik thuis. Lodewijk is inmiddels opgehaald door mijn vriend en ligt op zijn mat...geen begroeting zoals ik van hem gewend ben. Ik vraag aan mijn vriend of Lodewijk stout is geweest en daarom op de mat ligt: "nee", is zijn antwoord, "er is iets goed mis".

Aangezien Lodewijk vorig jaar ook al een hernia heeft gehad, weet ik direct wat er aan de hand is. Diezelfde avond naar de dierenarts die dezelfde conclusie trekt, meteen een injectie Prednisolon en flinke pijnstillers. Een dag later volgt de tweede injectie. Na woensdag gaat Lodewijk hard achteruit tot hij helemaal niet meer kan lopen en ik hem met een katheter moet helpen met plassen aangezien hij niets meer kan.

Donderdag neem ik het besluit om direct een spoedafspraak te maken met dr. Aharon. Vorig jaar ben ik daar ook geweest met een goed resultaat. Vrijdagochtend om 10 uur kan ik al terecht, nog één nacht doorkomen.

Vrijdagochtend eerst nog naar de dierenarts om zijn blaas te laten legen (die middag heb ik geleerd het zelf te doen). Daar kreeg ik te horen dat na de twee injecties, die niets deden, er weinig hoop voor hem was en ik moest gaan denken aan een operatie of afscheid.

Bij dr. Aharon was het direct duidelijk: "dit is een geval voor chirurgie, een hernia graad 4!" Op dat moment stort mijn wereld in, de operatie geeft in het geval van Lodewijk geen goed percentage op slagen of overleven en er hangt een prijskaartje aan waar je "U" tegen zegt. In mijn situatie is operatie helaas niet haalbaar en moesten we kijken naar een andere optie.

De enige optie die ik nog voor ogen had was inslapen...maar gelukkig had dr. Aharon hier een andere mening over: "eerst 2 weken benchrust, u moet de natuur ook een kans geven!" Zijn rug werd rechtgezet (er zaten 4 wervels niet goed). In dikke tranen verliet ik het pand, de rest van de dag zag ik het niet meer zitten...

De volgende dag overtuigde mijn vriend mij dat ik hoop moest hebben, in Lodewijk en in dr. Aharon. En dat heb ik gedaan:

Ik heb weer hoop voor de toekomst, de weg is nog lang maar ik weet zeker dat het weer helemaal goed komt dankzij dr. Aharon en mijn eigen inzet. Mocht u in dezelfde situatie zitten, lees mijn verhaal iedere dag en bedenk: hoop doet leven!

Lees ook de volgende verhalen:
Kruising Benji had ernstige verlammingsverschijnselen
Dhr. A. Hol
Kruising Benji had ernstige verlammingsverschijnselen
Noor komt nog regelmatig terug voor controle
Mevr. Ebbenhorst
Noor komt nog regelmatig terug voor controle
Teckel Lotje begon moeilijk te lopen door een rughernia
Mevr. Klein-Aberson
Teckel Lotje begon moeilijk te lopen door een rughernia
Teckel Gijs onderging een hernia operatie
Marion Scholte
Teckel Gijs onderging een hernia operatie

Een vraag of een afspraak?