NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Verhoeff
Duitse Herder Sparky heeft HD en artrose in beide heupen

In januari 2011 werden wij de derde (!) eigenaren van de 4-jarige prachtige zwarte Duitse herder Sparky. De laatste twee jaar heeft Sparky voornamelijk in een bench of in de tuin doorgebracht. Sparky is een goed gehoorzamende hond die weer moest leren spelen en hond worden.

De eerste weken was ze als verdoofd en reageerde ze niet op een balletje en kon ze ook niet op een andere manier spelen. Ze bleek een probleem te hebben: ze had veel moeite met andere honden.

Na twee hondenscholen te hebben doorlopen, was het probleem nog niet opgelost. Na een 1-daagse clinic bij www.dogcenterholland.com was het probleem zo goed als opgelost. We hebben het daar geleerde consequent toegepast en nu kan Sparky probleemloos met andere honden omgaan.

In augustus ging Sparky slecht lopen en zakte ze af en toe door haar rechterachterpoot. De dierenarts constateerde HD en artrose in beide heupen. Sparky kreeg dagelijks pijnstillers voorgeschreven. Traplopen, springen of achter een balletje aanrennen zijn voor haar heupen uit den boze.

Via via hoorden wij van Orthomanueel dierenarts drs. Aharon en in september konden wij na een telefoontje snel terecht. Dokter Aharon heeft tijdens het eerste consult een beknelde zenuw vrijgemaakt waarna Sparky duidelijk minder pijn had.

Na het tweede consult liep Sparky enkele maanden probleemloos. Na een wintervakantie waarin Sparky veel door de sneeuw sprong, begonnen de klachten weer. Vanaf een behandeling in januari jl. tot op heden is Sparky weer klachtenvrij.

Dankzij de Orthomanuele behandelingen van dokter Aharon heeft Sparky een betere kwaliteit van leven na de HD diagnose dan we verwacht hadden. Wat zijn we blij dat we bij de zeer kundige dokter Aharon terecht zijn gekomen!

Lees ook de volgende verhalen:
Joep kreeg 9 maanden later toch weer klachten
Fam. Smedts
Joep kreeg 9 maanden later toch weer klachten
Katten komen niet altijd op hun pootjes terecht
Mevr. Jonkman
Katten komen niet altijd op hun pootjes terecht
Duitse Dog Neo kreeg na een rugoperatie weer een terugval
Magda Oosting
Duitse Dog Neo kreeg na een rugoperatie weer een terugval
Border Collie Jessy had een ruggenmerginfarct gehad
Fam. de Koning-Knoll
Border Collie Jessy had een ruggenmerginfarct gehad

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?