Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Verhoeff
Duitse Herder Sparky heeft HD en artrose in beide heupen

In januari 2011 werden wij de derde (!) eigenaren van de 4- jarige prachtige zwarte Duitse herder Sparky. De laatste twee jaar heeft Sparky voornamelijk in een bench of in de tuin doorgebracht. Sparky is een goed gehoorzamende hond die weer moest leren spelen en hond worden.

De eerste weken was ze als verdoofd en reageerde ze niet op een balletje en kon ze ook niet op een andere manier spelen. Ze bleek een probleem te hebben: ze had veel moeite met andere honden.

Na twee hondenscholen te hebben doorlopen, was het probleem nog niet opgelost. Na een 1-daagse clinic bij www.dogcenterholland.com was het probleem zo goed als opgelost. We hebben het daar geleerde consequent toegepast en nu kan Sparky probleemloos met andere honden omgaan.

In augustus ging Sparky slecht lopen en zakte ze af en toe door haar rechter achterpoot. De dierenarts constateerde HD en artrose in beide heupen. Sparky kreeg dagelijks pijnstillers voorgeschreven. Traplopen, springen of achter een balletje aanrennen zijn voor haar heupen uit den boze.

Via via hoorden wij van Orthomanueel dierenarts dr. Aharon en in september konden wij na een telefoontje snel terecht. Dr. Aharon heeft tijdens het eerste consult een beknelde zenuw vrij gemaakt waarna Sparky duidelijk minder pijn had.

Na het tweede consult liep Sparky enkele maanden probleemloos. Na een wintervakantie waarin Sparky veel door de sneeuw sprong, begonnen de klachten weer. Vanaf een behandeling in januari jl. tot op heden is Sparky weer klachtenvrij.

Dankzij de Orthomanuele behandelingen van dr. Aharon heeft Sparky een betere kwaliteit van leven na de HD diagnose dan we verwacht hadden. Wat zijn we blij dat we bij de zeer kundige dr. Aharon terecht zijn gekomen!

Lees ook de volgende verhalen:
Siamees Saffier vertoonde pijn gerelateerd gedrag
Diederik Vogelpoel
Siamees Saffier vertoonde pijn gerelateerd gedrag
Sportkeuring van onze topdog
Fam. Collard
Sportkeuring van onze topdog
Ter nagedachtenis van Noor en Hendrickje
Mevr. Balk
Ter nagedachtenis van Noor en Hendrickje
Loekie twee jaar na de dubbele hernia
Fam. Hellingman
Loekie twee jaar na de dubbele hernia

Een vraag of een afspraak?