NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Bakker
Engelse Bulldog Shackels had een patella luxatie

In de zomer van 2006 had Shackels zich verstapt op het strand, waarna ze kreupel bleef lopen. Dit leidde tot een bezoek aan de dierenarts inclusief foto's, etc. Na 12 weken was er nog altijd geen vooruitgang en de dierenarts concludeerde dat het mogelijk om een versleten heup ging en de flexibiliteit uit haar gewrichten was en dat herstel er niet meer in zou zitten.

Shackels kon bijna niet meer lopen en deed dit ook niet meer. Ze schoof alleen nog op haar kont door het huis. We waren ten einde raad, de dierenarts opperde zelfs al heel voorzichtig inslapen. Uiteindelijk en als laatste optie verwees onze dierenarts ons naar dr. Aharon.

Begin oktober 2006 brachten wij voor het eerst een bezoek aan de verzorgde praktijk van dr. Aharon, waar we heel enthousiast ontvangen werden. Zowel Shackels als wij hadden daar direct een goed gevoel bij. Dr. Aharon gaf direct aan dat het niet om haar heup ging, maar dat haar knieband te flexibel was (patella luxatie). De rug werd ook onderzocht en behandeld.

Daarna verwees dr. Aharon ons vrij optimistisch door naar Dierenkliniek Sleeuwijk. Volgens dr. Aharon had Shackels een nieuwe knieband nodig en hierna zou alles weer goed zijn. Wij waren weer enigszins opgelucht. Dr. Strikkers van Dierenkliniek Sleeuwijk had of op zeer korte termijn (volgende dag) of op lange termijn ruimte. Uiteraard hebben wij geen moment getwijfeld om de volgende dag richting Sleeuwijk te rijden.

Ook daar kregen wij direct een goed gevoel. Een keurige kliniek waar we zeer persoonlijk werden ontvangen. Dr. Strikkers onderzocht Shackels en vertelde dat hij naar iedere hond keek alsof het zijn eigen hond is en dat hij op die manier een advies geeft om wel of niet voor een operatie te gaan. Hij gaf aan dat hij voor 99% kon garanderen dat het met Shackels helemaal goed zou komen. In de middag konden we haar weer ophalen.

Shackels heeft drie maanden moeten revalideren en met de goede adviezen van dr. Aharon is ze er weer helemaal bovenop gekomen en ze loopt alsof er nooit iets mis is geweest. Shackels is inmiddels 11.5 jaar oud, doet het prima en is eens in de zoveel maanden onder controle bij dierenarts Aharon.

Dr. Aharon en dr. Strikkers; bedankt!

Lees ook de volgende verhalen:
Border Collie Chico raakte verlamd tijdens zijn spel
Mevr. van de Kasteele
Border Collie Chico raakte verlamd tijdens zijn spel
Leonberger Julius had slechte heupen en ellebogen
Fam. Bosma
Leonberger Julius had slechte heupen en ellebogen
Waldemar, de Leonberger.
Nico Bosma
Waldemar, de Leonberger.
Kruising Bouvier Astor liep erg mank met zijn linker voorpoot
R. en E. Scheffer
Kruising Bouvier Astor liep erg mank met zijn linker voorpoot

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?