NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Elbertse
Cavalier King Charles Spaniel Dani was door een andere hond aangevallen

Wij zijn sinds 22 augustus j.l. in het trotse bezit van een driekleur Cavalier King Charles Spaniël. Op 21 september (toen was Dani 12 weken) werd zij aangevallen door een Husky en verschillende malen heen en weer geslingerd (het bekende dood schudden wat een hond doet met een prooi). Dani was meteen in shock en ik heb met gevaar voor eigen leven haar weten te bevrijden. Dani had twee gaten in haar nog kleine lijfje.

Aangekomen bij de dierenarts hebben ze haar eerst gestabiliseerd middels een infuus. Daarna hebben ze haar geopereerd om te kijken of er al dan niet vitale delen waren geraakt. Er werd al snel duidelijk wat er aan de hand was. Allereerst werd er geconstateerd dat zij haar ribben had gebroken en men constateerde ook een bloeding. De milt was erg aan het bloeden en moest dan ook verwijderd worden.

De eerste 24 uren waren heel kritiek. Al met al mocht ze de dag erop al weer naar haar eigen vertrouwde omgeving. Voor ons werd het een ware beproeving. Dani had erg veel pijn en gebruikte drie maal daags diverse pijnstillers. De dierenarts deelde ons mede dat, door het schudden en de gebroken en gekneusde ribben, Dani veel pijn had.

Doordat het voor ons zeer moeilijk was om onze pup zo te zien lijden, kwam ik via hele lieve mensen in contact met mevrouw Dorit Aharon. Ik heb op woensdagavond 15 oktober de voicemail ingesproken en op donderdagmorgen werd ik gelijk door haar gebeld. Na het vertellen van het verhaal was de afspraak al snel gemaakt. Vrijdag 17 oktober mocht ik gelijk komen in de praktijk in Amsterdam.

Na onderzoek bleek dat er wervels in de rug niet goed zaten en de nek was geblokkeerd door het schudden. Dit werd meteen behandeld door Mw. Aharon en zij deelde mede dat Dani de komende twee dagen nog veel pijn zou hebben. Het advies wat we kregen was dat Dani voor twee weken in de bench moest blijven en we mochten haar zes maal daags tien minuten aan een tuigje uitlaten. Dat tuigje was beter voor haar nek, omdat er dan geen druk op haar nek komt te staan zoals met een gewoon halsbandje.

Na twee dagen ging het ineens veel beter met onze Dani. Ze kon van alle pijnstillers af, want ze had geen pijn meer. Wij hadden weer een afspraak voor 31 oktober 2003.

Toen we op 31 oktober arriveerden in de praktijk in Noorden vroeg Mw. Aharon of we een andere hond hadden meegenomen. Dani was in die twee weken na de behandeling in de praktijk in Amsterdam helemaal veranderd. Het was een echte ondeugende pup geworden. Ze werd nagekeken door Mw. Aharon en we moeten over drie maanden nogmaals terugkomen.

Wij zijn zeer gelukkig dat wij in contact zijn gekomen met Mw. Aharon. Wij willen dat ook met iedereen delen, vandaar dit verhaal.

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Jimmy had een hernia met verlammingsverschijnselen
Sanny Brouwer en Toine Oerlemans
Teckel Jimmy had een hernia met verlammingsverschijnselen
Labradoodles Roby en Yindi hadden beide rugproblemen
Fam. Van Dort
Labradoodles Roby en Yindi hadden beide rugproblemen
Duitse Herder Lasco moest stoppen met de sport
Fam. Buren
Duitse Herder Lasco moest stoppen met de sport
Cane Corso Champ met ernstige ataxie
A. Robbertsen - W. Elzinga
Cane Corso Champ met ernstige ataxie

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?