NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Zandvliet
Sheltie Kenai was aangevallen door een andere hond

Beste dokter Aharon,

Graag willen wij u op deze manier nogmaals bedanken voor de goede behandeling van onze Kenai en niet te vergeten de bemoedigende woorden naar ons toe. Wellicht biedt ons verhaal ook hoop voor mensen die net als wij toen radeloos waren.

Onze sheltie Kenai werd 7 maanden geleden, hij was toen 10 maanden oud, tijdens de training aangevallen door een hond met een enorme gedragsstoornis. Onze Kenai was aan de riem en de andere hond was, omwille van de oefening, los. Hij heeft hem enorm te pakken gehad, de hond was dan ook zo groot en zwaar. Kenai had over zijn hele lijf kneuzingen en een enorme wond in zijn lies. Het was een afschuwelijke traumatische ervaring als je denkt je hond letterlijk voor je ogen verscheurd te zien worden.

We zijn direct naar onze dierenarts gereden, deze heeft foto's gemaakt van de poot: niets was gebroken, maar de spier in de achterpoot was lelijk gewond. Een antibioticakuur en pijnstillers mee en rust. Na 2 weken en inmiddels heel wat dierenartsbezoeken verder, was er nog steeds geen verbetering te zien, Kenai liep op 3 poten.

We kregen een verwijzing naar dierenarts Goovers in Amsterdam, een orthopedisch specialist. Een triest verhaal vond hij. Opereren en de verlittekende en verkortte spier verwijderen was nog te vroeg en door de beet is ook het bloedvatensysteem veranderd met alle risico’s van dien. Hij stelde voor om voor behandeling naar Dorit Aharon te gaan, daarna zou de tijd het uitwijzen.

Met een behoorlijke knoop in mijn maag op naar Noorden, want wat nu. Maar de enorme berg waar ik tegenop zag, was niet aan de orde. Natuurlijk werd het verhaal niet minder tragisch en ook u kon volledig herstel niet garanderen, maar met z'n allen gingen we ervoor.

We zijn nu 7 maanden verder en voorlopig mogen we een half jaar wegblijven. Kenai loopt weer super en heeft nergens last meer van. Hij mag alles weer doen en dat is ook wel nodig: sinds een paar weken hebben we er een pup bij, die ons maar ook hem veel energie kost.

Een bijzonder verhaal zei u tijdens ons laatste consult. Wij vinden u een bijzonder iemand met een bijzondere gave.

Onze bijzondere dank hiervoor.

Kenai en Fam. Zandvliet.

Lees ook de volgende verhalen:
Kat Kikker was verlamd en kan nu weer springen
Dierenkliniek Vondelpark
Kat Kikker was verlamd en kan nu weer springen
Galgo Raja en kruising Yarik kwamen beiden voor consult
Aggy en Aafke
Galgo Raja en kruising Yarik kwamen beiden voor consult
Galgo Vida en Lucas hadden allebei rugproblemen
Fam. Adriaanse
Galgo Vida en Lucas hadden allebei rugproblemen
Teckel Gijs onderging een hernia operatie
Marion Scholte
Teckel Gijs onderging een hernia operatie

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?