NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Bogaards
Kat Mimi was stil en at niet meer

In september 2007 merkte ik ineens dat mijn kat ziek was. Zij at niet en lag heel stil. Ik had daarvoor wel gemerkt dat zij veel stil zat in de tuin en haast nergens meer op klom.

Ik ben naar de dierenarts gegaan om haar te laten nakijken en deze kon in eerste instantie weinig vinden. Daarna doorverwezen naar een andere dierenarts. Er werden foto's gemaakt, een echo en laboratorium onderzoek maar dit alles leverde weinig op. Mijn kat leek alleen maar stiller te worden en viel behoorlijk af. Uiteindelijk ging zij weer eten maar was nog steeds niet actief.

Na weer een wanhopig telefoontje van mijn kant naar de dierenarts, ben ik daar weer geweest...en ineens bij het nakijken reageerde ze vrij heftig op zijn aanrakingen van haar rug. Aangezien de onderzoeken niets hadden opgeleverd, vond hij het tijd om maar eens naar een orthomanuele therapeut te gaan voor dieren. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ja, je bent tot veel bereid voor je beest.

De afspraak was snel gemaakt en met veel empathie werd mijn verhaal aangehoord. Een paar dagen later poes weer in de mand en mee naar Noorden. Daar bleek al heel snel dat haar wervelkolom op een paar plaatsen niet meer een goede stand had. Zij werd daarop behandeld, de wervels werden weer in een lijn gezet.

Ik kreeg het advies mee om haar 2 weken zo min mogelijk te laten bewegen en niet naar buiten te laten gaan. Dat ging in eerste instantie heel makkelijk doordat de rug nog pijnlijk was. Na 10 dagen was mevrouw echter niet meer te houden. Van een stilzittend beest veranderde ze naar haar eigen ik: dominant, zeer aanwezig en druk heen en weer rennen.

Ik kan wel zeggen dat ik mijn kat weer terug heb zoals ze was. Lekker ondeugend en heerlijk veel buiten ravottend en klimmend. Bedankt voor de hulp!!!!

Lees ook de volgende verhalen:
Dommel en Douwe hadden beide rugproblemen
Gerbert & Sandra
Dommel en Douwe hadden beide rugproblemen
Teckel Hugo en zijn hernia operaties
Fam. Van Rijswijk
Teckel Hugo en zijn hernia operaties
Noor komt nog regelmatig terug voor controle
Mevr. Ebbenhorst
Noor komt nog regelmatig terug voor controle
Ruwharige dwergteckel Lotje had een nekhernia
Mevr. Koenen
Ruwharige dwergteckel Lotje had een nekhernia

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?