NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Mets
Ruwharige teckel Bella is na verlamming weer volledig hersteld

In maart 2012 werd onze Teckel getroffen door verlammingsverschijnselen aan haar achterlijf. Het begon met slechter lopen en lastig stoepranden op springen, maar werd al gauw slechter. We zijn eerst naar de dierenarts geweest en deze schreef bench rust voor en medicijnen om de spieren te verslappen.

Al gauw werd duidelijk dat dit niet hielp en Bella steeds moeilijker ging lopen. Haar hele achterhand leek wel verlamd. We hebben Dr. Aharon gebeld of we zo snel mogelijk konden langskomen. De assistente wilde een afspraak maken voor na het weekend maar nadat we hadden aangegeven dat het heel ernstig was, konden we direct langs komen.

Toen we met Bella bij Dr. Aharon kwamen, schrok ze wel. Het was goed dat we direct waren gekomen, zij ze. Het bleek dat bij Bella 4 wervels waren verschoven. Ze vroeg of we ook bereid waren om Bella operatief te helpen indien nodig. We hebben aangegeven eerst de behandeling af te wachten om daarna verder te beslissen.

Dr. Aharon heeft eerst de 4 wervels op hun plaats gezet en we zijn toen naar huis gegaan met Bella. Verder moest Bella veel rust houden en heel weinig lopen. Het was best moeilijk voor Bella en voor ons. Elke uitlaatronde hebben we haar naar de uitlaatplaats gedragen met de juiste ondersteuning van haar lichaam. Wankelend kon ze dan haar behoefte doen en daarna weer terug gedragen en de bench weer in.

Dit duurde een aantal weken totdat ze steeds een beetje beter ging lopen. Langzaam hebben we in opdracht van Dr. Aharon de beweging opgevoerd. Na de controle bij Dr. Aharon enkele weken later konden we steeds meer doen met Bella.

Ook werd geadviseerd Bella te laten zwemmen om haar rugspieren te versterken. Het geluk is dat Bella graag zwemt maar dat we haar nog niet graag in de sloot zagen springen. We hebben toen een laag plastic zwembadje gekocht en daar heeft ze veel rondjes in rond gezwommen.

Na ongeveer 7 maanden kon Bella weer volledig los lopen maar we hebben dat nog wat rustig aangedaan. Na een jaar zijn we nog voor een eindcontrole bij Dr. Aharon geweest en is Bella weer voor 100% gezond verklaard.

We zijn enorm blij dat Bella weer de oude is dankzij de behandeling van Dr. Aharon.

Ed & Sylvia Mets

Lees ook de volgende verhalen:
Schnauzer Mosel became very lethargic and was dragging his legs
Joseph and Maria E.
Schnauzer Mosel became very lethargic and was dragging his legs
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Tracer kon niet meer liggen of zitten
Fam. Chardon
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Tracer kon niet meer liggen of zitten
Zwerver Pamuk had een vreemde manier van lopen
Familie Paehlig
Zwerver Pamuk had een vreemde manier van lopen
Kimmie
Mevr. Doesberg
Kimmie

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?