NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Aggy en Aafke
Galgo Raja en kruising Yarik kwamen beiden voor consult

Op 27 november 2010 hebben wij Raja en Yarik welkom kunnen heten in ons huis met onze 3 poezen. Zij kwamen uit Zuid-Spanje via stichting ACE en waren 7 maanden oud. Ogenschijnlijk hadden zij geen klachten, hoewel we niet helemaal zeker waren van Yarik. Om die reden hadden we dan ook een afspraak gemaakt bij dr. Aharon.

Het was een verrassend consult, want uiteindelijk bleek er bij Yarik minder loos te zijn dan bij Raja (ook wel lange Lijs genoemd). Dr. Aharon zag meteen dat Raja zijn staart eens had gebroken. Met haar gevoelige handen voelde zij dat de knik in Raja's staart een breuk was geweest en niet die komische geboortekronkel zoals wij dat zagen. Verder had Raja nog andere afwijkingen en die heeft dr. Aharon kundig behandeld.

Omdat Raja (onze lange lijs) op het strand en in de duinen zo te keer gaat en zich uitleeft door te rennen met een snelheid van ongeveer 50 a 60 km per uur, doet hij makkelijk een misstap. Daarvoor heeft dr. Aharon Rimadyl voorgeschreven zodat wij dat aan Raja konden geven als hij weer eens over de grens van zijn kunnen is gegaan.

Na 3 maanden kwamen wij terug voor controle. Over Yarik was dr. Aharon zeer tevreden. Diagnose; hij is APK goedgekeurd. Bij Raja bleek weer een wervel niet goed te zitten en dat heeft dr. Aharon weer in evenwicht gebracht. We zijn nu twee keer bij dr. Aharon op bezoek geweest en het viel ons op dat onze honden de gehele zitting zeer ontspannen waren. Geen gebibber of angst.

Even iets leuks vermelden; steeds als dr. Aharon Raja ziet, ondanks dat zij weet dat Raja een reu is, zegt zij...maar Raja is toch een meisjesnaam!!!! Ach, dr. Aharon, what's in a name!!!

Voor Raja is nu een vervolgafspraak gemaakt. Galgo's zijn kwetsbare honden, waardoor hij regelmatig voor controle terug moet komen. Wat ons, als onwetende dolende ridders, bij dr. Aharon bracht, was het advies van onze zus. Haar hond Mazzal had door behandeling van dr. Aharon nog een goede oude dag gekregen.

Aggy en Aafke met onze honden, Raja de galgo en Yarik de mix.

Rijnsburg, februari 2013

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Bonnie had rugproblemen
Henk J. Kruidenier
Teckel Bonnie had rugproblemen
Vliegende koekjes,
Ruud Kooistra
Vliegende koekjes,
Franse Bulldog Noa had een nekhernia en een aangeboren afwijking
Mevr. Brank
Franse Bulldog Noa had een nekhernia en een aangeboren afwijking
Teckel Max had een lichte hernia
Fam. van Leeuwen
Teckel Max had een lichte hernia

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?