NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Kraak
Golden Retriever Misty bleek toch geen HD te hebben

Februari 2006

Op 27 oktober 2005 is onze Misty geboren. Na 9 weken hebben we haar bij haar ouders (allebei Golden Retrievers) opgehaald. Na enkele weken kregen wij het vermoeden dat er iets mis was met haar heupjes. We zijn toen naar de dierenarts gegaan en kregen te horen dat Misty mogelijk heupdysplasie had. Omdat wij toch twijfelden, zijn we naar een andere dierenarts gegaan voor een second opinion. Daar werd dezelfde diagnose gesteld. De arts in kwestie stelde voor om te wachten tot de hond 6 maanden oud was en dan een röntgenfoto te maken en te opereren.

Allebei de dierenartsen vertelden ons dat het ernstig was en dat Misty een onzekere toekomst tegemoet ging. Omdat het zo hartverscheurend was, lieten wij het er niet bij zitten! We zijn her en der gaan zoeken naar informatie of oplossingen.

Omdat wij ook een Mechelse herder hebben, waarmee wij hebben getraind, hebben we onze hondentrainer gelijk om hulp gevraagd! Die verwees ons naar de website van Orthomanueel dierenarts dokter Aharon. Daar lazen wij het wonderbaarlijke verhaal over de hond Julius, die na behandelingen van Drs. D.C. Aharon weer goed was opgeknapt.

We hebben gelijk contact opgenomen met de Praktijk voor Orthomanuele Diergeneeskunde van dokter Aharon. Al snel konden we daar terecht. De eerste keer heeft ze ruggenwervels rechtgezet, de heupen bekeken en een voedseladditief (Iso-Joint, Aesculaap) voor de groei meegegeven. We hebben op advies een röntgenfoto laten maken (gemaakt bij een Specialist Radiologie voor Gezelschapsdieren) zodat dokter Aharon de foto kon bestuderen.

Dokter Aharon stelde de diagnose "heupdysplasie vrij" en vertelde ons dat Misty last had van groeipijn. Dankzij snel ingrijpen van dokter Aharon en het niet voor zoete koek nemen van gestelde diagnoses door dierenartsen, hebben wij nu een gezonde pup die zich goed ontwikkelt. Dit neemt niet weg dat je bij de hond altijd rekening moet houden met de kwetsbaarheid van de heupen.

Ben blij dat alles weer goed gaat met Misty. Een grote pluim voor dokter Aharon!!! Wij adviseren iedereen die een hond heeft met gewrichtsproblemen: ga naar de praktijk voor Orthomanuele Diergeneeskunde van Drs. D.C. Aharon.

Lees ook de volgende verhalen:
Galgo Belen en haar huisgenoten komen regelmatig op controle
Astrid Altena
Galgo Belen en haar huisgenoten komen regelmatig op controle
Kruising Bouvier Astor liep erg mank met zijn linker voorpoot
R. en E. Scheffer
Kruising Bouvier Astor liep erg mank met zijn linker voorpoot
Teckel Fleur had haar rug ernstig geblesseerd
Fam. de Haan
Teckel Fleur had haar rug ernstig geblesseerd
Dani een jaar na de nekhernia
Mevr. Jager
Dani een jaar na de nekhernia

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?