NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Bisseling-van de Zand
Border Collie Llynn kreeg na een trauma gedragsproblemen

Hoe ben ik met mijn Border Collie bij Orthomanueel dierenarts Dorit Aharon gekomen? Ik heb Llynn als pup gekocht om ermee te gaan sporten, en wel schapendrijven. Toen ze 6 maanden oud was, kreeg ze echter een trauma.

Ik had haar vastgebonden aan een hekje naast een muurtje, daar ze al zeer geïnteresseerd was in schapen. Ik moest de wei in vanwege een pasgeboren lammetje. Ineens hoorde ik achter me een soort plof. Ik keek om en zag dat Llynn over het muurtje was gesprongen. Daar ze vastzat, bungelde ze aan haar nek aan de riem een stuk van de grond. Ik heb zo snel als ik kon 40 meter afgelegd en heb haar over de muur heen terug gegooid. Ze was wat verward maar verder ogenschijnlijk alles goed.

Vrij snel erna kreeg Llynn gedragsproblemen. Ze begon tegen mens en hond te blaffen, speelde niet met honden en wilde weg komen. Toevallig sprak ik een oude kennis die een Mechelaar bezit en in de behendigheidssport zit. Zijn hond had een nek probleem en toen begon het bij mij te dagen...Zou er een verband bestaan met Llynn en de verdraaiing van haar nek toen ze over dat muurtje sprong en zich bijna ophing?

Hij vertelde me dat je sowieso met alle sporthonden bij Orthomanueel dierenarts Dorit Aharon een sportkeuring kunt laten doen. Daar ik van hem zoveel positiefs had gehoord over haar, leek het me verstandig dat ik met Llynn, die toen 8 maanden oud was, naar haar toe te gaan voordat Llynn met 1 jaar serieus in training ging.

Dorit Aharon vroeg mij tijdens de afspraak hoe of wat en ik vertelde haar alles. Llynn moest eerst lopen en toen voelde ze haar helemaal na. Llynn had een wervel op haar rug scheef. Toen Dorit Aharon verder richting haar nek kwam, was het raak. Helemaal verdraaid was die nek. Dorit Aharon duwde in 2 keer, met een pauze ertussen, alles recht (zo zeg ik het maar?) Fantastisch. Llynn liep daarna al ontspannen in haar behandelkamer en kwam naar haar toe.

Llynn moest de komende 14 dagen een tuigje om en aan de fiets en recht lopen. Geen nek correcties of halti. Ook moest zij terugkomen voor controle. Op de terugweg en avond heeft Llynn geslapen als een os. De dag erna was er al verandering in haar gedrag. Zo relaxed en blij was zij. Ze speelde weer en kon gewoon uitrekken en rollen. Ze was sociaal, makkelijk en rustig. Haar training ging met sprongen vooruit. Dit alles bleef een paar maanden en langer verbeteren.

We zijn na 2 maanden teruggegaan voor controle. Een jaar later weer voor een sportkeuring, toen was ze anderhalf jaar. Alles zat nog prima op z'n plaats en binnenkort krijgt ze weer een keuring, want dat doen we jaarlijks.

Llynn zit geweldig in haar vel, is een enorme stabiele hond en cool in haar werk. Haar passie voor het schapendrijven is geweldig en ze laat me niet in de steek op wedstrijden. Ze wil alles goed voor me doen en ook het hoeden van een kudde wil ze onder de knie hebben. Ik hoop dat we nog samen lang kunnen genieten van onze hobby en sport. Dit alles dankzij Dorit Aharon, als die er niet was geweest....???

Dorit, bedankt! Ik hoop dat je nog veel honden zo op die manier kunt helpen!

Mevrouw Bisseling-van de Zand

Lees ook de volgende verhalen:
Ruwharige dwergteckel Lotje had een nekhernia
Mevr. Koenen
Ruwharige dwergteckel Lotje had een nekhernia
Barry is 7 maanden later wederom aangereden
Fam. van Elten
Barry is 7 maanden later wederom aangereden
Teckel Sophie had een forse dubbele hernia
Coby & Kiek Rem
Teckel Sophie had een forse dubbele hernia
Teckel Loekie had een hernia op 2 plaatsen
Fam. Hellingman
Teckel Loekie had een hernia op 2 plaatsen

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?