Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Cahuzak
Border Collie Pepper had problemen met de behendigheidscursus

Zoals beloofd stuur ik u een mailtje over de vooruitgang van onze lieve Border Collie Pepper. Wij hebben Pepper geadopteerd via de dierenbescherming. Toen wij hem net hadden, kon hij niet eten (zeer slechte tanden), niet fatsoenlijk lopen en zijn vacht was erg slecht.

We zijn begonnen met een grote schoonmaakbeurt van zijn gebit. Kort daarop kon hij gelukkig gewone hondenbrokken eten!! We zijn in diezelfde periode begonnen met een behendigheidscursus. Pepper bleek problemen te hebben met meerdere oefeningen. Via de hondenclub zijn wij toen bij u terecht gekomen.

Pepper bleek verschoven rugwervels te hebben, waarschijnlijk doordat hij bij zijn vorige baasjes op zijn rug is geslagen (Pepper is mishandeld geweest). Gelukkig kon u het nog rechtzetten. Daarna volgde een periode waarin we 5 keer per dag voorzichtig 20 minuten met Pepper gingen lopen.

Ons huis leek ondertussen wel een voortent (de hele vloer lag vol anti-slipmatten omdat Pepper niet op het laminaat kon lopen). Elke dag een gekookt ei om zijn spieren weer te ontwikkelen en regelmatig massages.

Langzaamaan begon Pepper op te knappen. 24 september was u in Breda. Spannend hoor, we waren erg benieuwd of Pepper nu goedgekeurd zou worden. En gelukkig, hij overtrof zelfs de verwachtingen!! Ik kan niet omschrijven hoe verschrikkelijk blij we waren!!

Ondertussen gaat het echt super met Pep. Hij speelt, rent en is duidelijk een gelukkige hond. Soms is hij nog wat schrikachtig, maar dit wordt steeds minder. Zonder uw Orthomanuele behandeling had hij dit niveau nooit meer kunnen bereiken, dat weet ik zeker! De “missie” om een mishandelde ingetogen hond weer helemaal op te knappen is voor een groot deel te danken aan de Orthomanuele rugcorrectie die hij van u heeft gehad. Wat heeft u toch een prachtig beroep!!

In juli komen wij nog een keer voor een controle maar volgens mij zal dat de laatste keer worden.

Groetjes E. Cahuzak en een dikke knuffel van Pepper.

Lees ook de volgende verhalen:
Duitse Herder Lasco moest stoppen met de sport
Fam. Buren
Duitse Herder Lasco moest stoppen met de sport
Nikkie is altijd een agressieve tante geweest
Tonny
Nikkie is altijd een agressieve tante geweest
Tervuerense Herder Falco liep met regelmaat mank
Mevr. van Buren
Tervuerense Herder Falco liep met regelmaat mank
Golden Retriever Casper had moeite met lopen en kwam moeilijk overeind
Mevr. Meerloo-Vossen
Golden Retriever Casper had moeite met lopen en kwam moeilijk overeind

Een vraag of een afspraak?