NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Danny en Wendy Kessen
Rocky liep al anderhalf jaar mank.....

Na veel omzwervingen zijn wij bij Drs. Aharon terecht gekomen. Onze hond Rocky, een Am. Stafford van 4 jaar, liep al meer dan anderhalf jaar mank. Wij zijn anderhalf jaar geleden bij onze eigen dierenarts begonnen met zoeken naar wat hij mankeerde. Op een gegeven moment kregen wij van hem het advies om naar de dierenkliniek in Diepenbeek-België te gaan omdat hij ons niet meer verder kon helpen en zij misschien wel. Na een grondig onderzoek , fysiotherapie/aqua therapie en medicijnen (Prednison, Gabapentine, Rimadyl) werd uiteindelijk besloten om een scan te maken. Helaas werd op de scan niets gevonden.

Wij werden met het advies naar huis gestuurd om hem zoveel mogelijk rustig te houden, niet te laten rennen, geen trappen lopen, etc.etc. Na verloop van tijd zou het dan misschien beter gaan, want het had gewoon tijd nodig om beter te worden. Ondanks alle inspanning om Rocky rustig te houden, ging hij aan de rechter voorhand steeds slechter lopen. Iedere keer weer als we gingen wandelen werden we door mensen aangesproken. Die gaven ons tips, adviezen, noem maar op. Op een gegeven moment kregen we kort na elkaar van twee verschillende mensen het advies om eens naar Dr. Spiertz in Geleen te gaan. Daar zijn wij enkele keren geweest en Dr. Spiertz heeft Rocky een aantal keren "gekraakt". We zagen een lichte verbetering, maar het was iedere keer van korte duur. Dr. Spiertz heeft ons uiteindelijk doorverwezen naar Dr.Aharon.

Wij zijn heel blij dat we zijn advies hebben opgevolgd, 26 september 2016 zijn wij voor de eerste keer met Rocky vanuit Maastricht naar Drs. Aharon in Noorden gereisd. Ze heeft hem eerst grondig onderzocht en constateerde dat er van alles niet goed was met zijn bekken en ruggengraat, alles was scheef en krom. Zij heeft alles stukje voor stukje recht gezet. Wederom kregen wij het advies om hem rustig te houden, niet te laten springen of rennen, geen trappen te laten lopen en Previcox te geven tegen eventuele pijn en visolie tabletten. Alleen wonen wij in een drive-in woning, dus wij moeten altijd de trap op naar boven. De dokter opperde dat het misschien een goed idee was om hem over een loopplank naar boven te laten lopen. Mijn man heeft, nadat we waren thuisgekomen, meteen een loopplank gemaakt. In het begin was het wennen, maar het gaat nu prima. Rocky loopt wel altijd aangelijnd naar boven en beneden.

Op 10 oktober zijn we voor de tweede maal terug geweest bij de dokter en zij was zeer tevreden over de voortgang die Rocky had gemaakt. Zijn rug was nog recht en het voornaamste van alles, na anderhalf jaar loopt hij niet meer mank!!!! We wandelen nu iedere week weer iets langer met hem en zo bouwen we het langzaam weer op. In januari 2017 moeten we weer terug voor controle bij Drs. Aharon, maar wij zijn hartstikke blij en dankbaar dat wij de stap hebben genomen om van Maastricht naar Noorden te rijden!!! Danny en Wendy Kessen en Rocky.

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Daan was totaal verlamd aan zijn achterpootjes
Fam. Reinders
Teckel Daan was totaal verlamd aan zijn achterpootjes
Cato en Pleun komen regelmatig langs
Petra Driessen
Cato en Pleun komen regelmatig langs
Jack Russel Fudge had verlammingsgradatie 4/5
Fam. Stapelbroek
Jack Russel Fudge had verlammingsgradatie 4/5
A war survivor dog from Israel
Dr. Diti Ronen, Israel
A war survivor dog from Israel

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?