NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Matty Ankerman
Flash huppelde graag bij Drs. Aharon naar binnen...

Dit is onze Dober Flash. Ze kampte 7 jaar geleden met zware rugklachten. We merkten tijdens een pakwerktraining in Bunschoten, bij de Dobervereniging Midden Nederland, ineens dat ze veel pijn had. Ze liep mank, haar rug was helemaal krom en je kon haar nauwelijks aanraken.

“Maak eens een afspraak bij Dokter Aharon.”, was het advies. Onze eerste afspraak was op 17-08-2014.

Om er te komen reden we door een prachtig stukje Nederland. Flash moest na het intakegesprek heen en weer lopen om de ernst van de situatie in te schatten. Drs. Aharon had er een hard hoofd in of ze haar zou kunnen helpen omdat Flash’ rug behoorlijk in de kreukels lag. Ze wilde het wel proberen. En wat heeft ze dat goed gedaan!

Meer dan de helft van haar rugwervels zijn die dag meteen rechtgezet. Na een paar ‘beurse’ dagen merkten we dat Flash steeds beter begon te lopen, ze beter in haar vel kwam en de pijn verdween.

Regelmatige check-ups volgden. Met intervallen van 3 maanden tot soms een jaar werden Flash’ rugwervels regelmatig rechtgezet. We zagen inmiddels zelf ook heel goed als er iets aan de hand was en konden dan altijd vrijwel meteen terecht. En hoewel ze doodsbang was voor dokters in witte jassen, huppelde ze bij Drs. Aharon altijd meteen naar binnen. (Helemaal niet omdat de dok zulke lekkere koekjes had)

In de tussenliggende tijd heeft Flash samen met de behandelingen van Drs. Aharon ook laserbehandelingen bij mijn fysiotherapeut ondergaan. (Twee vliegen in één klap). Ze mocht helaas niet veel meer met haar bal en andere honden spelen maar het resultaat mocht er zijn. Zwemmen mocht wel en gelukkig vond ze dat heerlijk.

Dit is Flash vlak voor haar laatste afspraak op 17-8-2021. Precies zeven jaar na haar eerste afspraak. Zeven jaar waarin ze niet kon wachten om naar binnen te gaan.

Helaas hebben we Flash op 1 oktober 2021 moeten laten gaan. Haar rug had nog jaren meegekund maar een tumor in haar verhemelte was helaas niet meer te genezen. Onze lieve dappere Flash is 12 jaar en (bijna) 8 maanden geworden. Matty

Lees ook de volgende verhalen:
Erythros is geslaagd als hulphond
Mevr. Eikelenboom
Erythros is geslaagd als hulphond
Graaf Otto in topconditie
Bert Kooij
Graaf Otto in topconditie
Teckel Scooter had een ernstige hernia
R. van Beek en M. Lam
Teckel Scooter had een ernstige hernia
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Tracer kon niet meer liggen of zitten
Fam. Chardon
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Tracer kon niet meer liggen of zitten

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?