NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Kayleigh Damen
Bailey kan weer heerlijk genieten,

Bailey, een knappe, leuke en zachtaardige Amerikaanse Bully van net één jaar jong. Wij zagen dat ze last had van haar rechter achterpoot. Tijdens het wandelen en het spelen merkten we niets maar zodra zij uit haar mandje stapte zagen wij haar hinkelen en vertrouwden dit toch niet.

Een afspraak gemaakt bij de dierenarts en zag/voelde niets bijzonders omdat Bailey niet snel laat merken als zij ergens last van heeft. Nadat wij ons verhaal hadden gedaan werd er toch Metacam voorgeschreven voor Bailey. “Het zou na twee weken minder moeten zijn". Helaas was dat niet het geval en hebben wij een nieuwe afspraak gemaakt en werden er röntgenfoto’s gemaakt van Bailey haar rechter achterpoot. De röntgenfoto’s zagen er prima uit maar er was toch sprake van een lichtelijke verdikking en de dierenarts adviseerde ons om toch naar een orthophttps://www.kreupeldier.nl/uploads/1610029676-thumbnail_IMG_8100.jpgeed te gaan. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om niet naar een orthopeed te gaan maar naar Drs. Aharon - orthomanuele diergeneeskunde. Dit omdat wij door een goede kennis waren geadviseerd om eens contact met Drs. Aharon op te nemen.

Telefonisch contact gehad en een afspraak werd ingepland. Op vrijdag 19 juni 2020 konden wij met Bailey terecht bij Drs. Aharon. Bailey moest op en neer lopen en Drs. Aharon zag al aan de manier van haar lopen dat er iets niet goed was. Naderhand op de behandeltafel en na een aantal handelingen voelde ze dat het niet goed was. Bij Bailey werd pijn in de lage rug vastgesteld doordat zij een S-vormige ruggenwervel had en een flinke verdikking aan haar heup. Drs. Aharon heeft Bailey haar ruggenwervel rechtgezet en Bailey gaf geen kik. Na de eerste behandeling kregen wij een behandelplan mee en hier hebben wij ons dan ook keurig aan gehouden.

Bij de eerste controle (die pas 10 weken later kon plaatsvinden omdat Drs. Aharon zelf door haar rug was gegaan) was Drs. Aharon dan ook erg enthousiast en verrast hoe goed Bailey eruit zag. Wij waren dan ook hartstikke blij met het resultaat en opgelucht dat het met Bailey goed is gekomen. Na deze controle is er drie maanden later nog een afspraak ingepland. Bailey mocht weer los lopen tijdens de wandelingen, mocht weer spelen met andere honden en kon gewoon weer een heerlijk hondenleven leiden, zoals het hoort.

Tijdens de laatste controle, die drie maanden later plaatsvond, was Drs. Aharon weer erg enthousiast over hoe Bailey eruit zag. Zoals Drs. Aharon zei is Bailey "APK goedgekeurd en is ze een hartstikke mooie hond". Ze is perfect, gewoon uitstekend! Daarnaast moest Drs. Aharon erg lachen om onze “hellingproef” die wij nog steeds dagelijks doen met Bailey. Wij zijn ook erg blij en dankbaar dat Drs. Aharon de zware blessure van Bailey heeft kunnen verhelpen. Bailey kan nu weer heerlijk genieten en een pijnloos hondenleven leven. Nogmaals erg bedankt voor alle hulp en de zorg voor Bailey. Liefs Bailey en Kayleigh.

Lees ook de volgende verhalen:
Bouvier Sandor had een nekhernia
Fam. Vink
Bouvier Sandor had een nekhernia
Teckel Hendrickje raakte verlamd na hoge sprongen
Mevr. Balk
Teckel Hendrickje raakte verlamd na hoge sprongen
Camilla en Orthomanuele diergeneeskunde.
Nico Bosma
Camilla en Orthomanuele diergeneeskunde.
Katten komen niet altijd op hun pootjes terecht
Mevr. Jonkman
Katten komen niet altijd op hun pootjes terecht

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?