Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Kinnegen
Golden Retriever Bradley stond regelmatig op drie poten

Vorig jaar zomer gebeurde het vaak tijdens het spelen met de jongste hond dat Bradley nog maar op drie poten kon staan en dan luid piepend niet meer op z'n rechter voorpoot wilde staan. Korte tijd daarna ging hij langzaam maar zeker z'n poot weer gebruiken en konden we de weg vervolgen.

Dit gebeurde steeds vaker, dus na bezoek aan de dierenarts voor pijnstillers, uiteindelijk foto's van beide kanten gemaakt. We gingen er vanuit dat z'n middenvoetsbeentje gekneusd was. Helaas, enige tijd later weer hetzelfde probleem: op drie poten staan en hard piepen, dus naar de specialist Dr. Crama in Rotterdam Ommoord.

De foto's van de dierenarts meegenomen en na onderzoek constateerde hij in beide ellebogen slijtage e.d. en artrose. Operatie gezien zijn leeftijd was geen optie, dus op de Metacam. Het ging goed op de Metacam, maar na verloop van tijd ging de snelheid er totaal uit. Hij sjokte maar achter ons aan in een drafje, harder ging het niet.

Ik vond het triest om hem zo te zien en twijfelde of hij de lange wandeling eigenlijk nog wel leuk vond. Ik wilde hem helpen, maar hoe? Na overleg met de dierenassistente adviseerde zij mij, gezien het goede resultaat met haar eigen hond, een afspraak te maken met Orthomanueel dierenarts Dr. Dorit Aharon in Noorden.

Het eerste bezoek was op 1 oktober. Ik had de uitslag van de specialist meegenomen en nadat ik met Bradley wat stukjes had gelopen volgens de instructie van de dokter, werd hij onderzocht. Plat op de grond heeft Dr. Dorit Aharon Bradley helemaal onderzocht. Hij bleek ook artrose in z'n voorvoetjes te hebben, dit was ook heel gevoelig.

Het advies was toen om voor elke wandeling de spieren bij alle poten goed op te warmen, wrijven, en na de wandeling beide ellebogen en voetjes koelen. Tevens moest ik hem Canoflex gaan geven. Zo gezegd zo gedaan.

Na twee weken, op 15 oktober, het volgende bezoek. Toen zijn z'n reflexen getest en werden z'n rug en nek gecontroleerd. Bradley z'n bekken stond niet gelijk en tevens een ruggenwervel die via orthomanipulatie weer op z'n plaats is gezet. Advies: blijven opwarmen voor de wandeling, daarna koelen en geen trappen lopen en ook niet op de bank liggen (zijn grote hobby).

Na deze twee bezoeken, het voorverwarmen en koelen na de wandeling en tevens het geven van Canoflex, veranderde Bradley in een totaal andere hond. Hij rende mij weer voorbij tijdens de wandeling en liep zelfs voorop, onvoorstelbaar!

Op 30 oktober nogmaals terug naar Noorden. Dr. Dorit Aharon vond dat Bradley super liep. Na controle bleek alles nog op de goede plek te zitten en hij stond weer op vier poten zoals het hoort! Het gaat nu nog steeds heel erg goed met Bradley, hij geniet van de wandelingen en rent mij aan alle kanten voorbij. Het is weer een jonge jongen in z'n doen en laten.

Op 31 januari gaan we terug voor een Orthomanuele controle, wat Bradley helemaal niet vervelend vind want hij is stapelgek op haar! Het is iedere keer weer genieten als ik zie hoe goed het met Bradley gaat. Vanmiddag zelfs gefietst met twee honden wat ik in geen tijden meer met hem heb gedaan.

Ik wil Dr. Dorit Aharon heel hartelijk bedanken voor het fantastische resultaat wat ze met Bradley heeft bereikt!

Lees ook de volgende verhalen:
Kruising Bonha was geopereerd aan de lage rug
Mevr. Douma
Kruising Bonha was geopereerd aan de lage rug
Teckel Noor had al tweemaal een hernia-achtige aanval gehad
Mevr. Ebbenhorst
Teckel Noor had al tweemaal een hernia-achtige aanval gehad
Maruscha en de puppykeuring
Fam. Bosma
Maruscha en de puppykeuring
Duitse Herder Lasco moest stoppen met de sport
Fam. Buren
Duitse Herder Lasco moest stoppen met de sport

Een vraag of een afspraak?