NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Angelique Staal
Google en Gadget

We kwamen bij dokter Aharon op advies van vrienden die al met haar bekend waren nadat bij onze doodle meid onduidelijke problemen naar voren kwamen bij de les behendigheid. Ze vond het heerlijk en zonder enige aansporing vloog ze door tunnels, over schotten en hindernissen. Maar bij de slurf wilde ze niet. Onze trainer gaf aan haar nekwervels eens na te laten kijken.

Zo gezegd zo gedaan en wij maakten een afspraak. Dokter Aharon ontdekte vrij snel enige zwakke plekken in haar gestel, haar heupen, rug en een blessure in haar pootje voor. We hielden ons religieus aan de adviezen en konden al na een paar behandelingen opgelucht ademhalen, onze meid was weer gezond. We hoefden niet meer terug te komen, maar hebben een jaarlijkse ‘kleine beurt” erin gehouden omdat we ons daar prettig bij voelen.

Toen onze doodle vent een ernstige diagnose bij de reguliere dierenarts kreeg, schrokken we heel erg. Hij had zijn kruisband grotendeels gescheurd, hij zou een titanium knie moeten krijgen, zes maanden minimaal revalideren, mocht dan amper iets doen. Ik zag me al met mijn vrolijke kerel, die aan alles mee wil doen en zoveel plezier in het leven heeft, als een zielig hoopje steeds NEE te moeten zeggen. Ik wilde graag een second opinion halen bij dokter Aharon na de goeie ervaring met onze meid.

We konden snel terecht gelukkig en we kregen een streng plan met oefeningen, massages, do’s en don’ts, voedingstips, pijnstillers, etc. Opereren vond zij op dit moment nog zeker niet nodig. Dus wij gingen met goede hoop met onze vrolijke vriend naar huis en aan de slag. Wederom religieus ons aan de adviezen en oefeningen gehouden. We kregen daar zelfs nog een compliment over van dokter Aharon, maar vonden het vanzelfsprekend.

Inmiddels is het twee jaar later en huppelt onze lachebek nog steeds lekker met ons mee, zonder operatie. Maar nog steeds met de goeie adviezen van dokter Aharon in acht nemend. We wandelen veel, doen lagere impact spellen zoals hoopers in plaats van behendigheid op de hondenschool en genieten van het (honden)leven. Jaarlijks gaan we met allebei op controle en ze zijn altijd zo blij om haar te zien. Zegt ook genoeg vind ik. We zijn haar alle vier heel dankbaar!

Lees ook de volgende verhalen:
Katten komen niet altijd op hun pootjes terecht
Mevr. Jonkman
Katten komen niet altijd op hun pootjes terecht
Sportief bezig zijn met je trouwe 4-voeter,
Heidi Claessens
Sportief bezig zijn met je trouwe 4-voeter,
Babs, de teckel die het niet heeft gehaald
Mevr. Schuurmans
Babs, de teckel die het niet heeft gehaald
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker
Fam. Goudappel
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?