Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Nico Bosma
Camilla en Orthomanuele diergeneeskunde.

Camilla is een Leonberger teefje van bijna vier jaar. Een maand geleden begon Camilla een beetje moeilijk te lopen. Je kon zien dat zij pijn had want zij trok haar linkervoorpootje op als zij wilde gaan lopen. Bij de dierenarts bleek dat het uit de elleboog kwam. Er zijn foto's genomen maar dat zag er goed uit en dus heeft zij pijnstillers gekregen. Deze hielpen, voor zover wij dit konden zien.

Twee weken later zagen we bij het overeind komen dat zij haar linker- achterpoot niet goed kon neerzetten en niet lekker liep. We zijn bij de dierenarts geweest, die kon niet echt iets vinden. Zij kreeg een injectie tegen de pijn en kregen weer pijnstillers mee. Dat hielp. Na verloop van een week zagen we dat zij bij het opstaan moeite met lopen had maar als ze éénmaal liep zag je niet veel aan haar. Aangezien we er nog niet gerust op waren toch maar een afspraak gemaakt bij Drs. Aharon. We konden daar de volgende dag al terecht. Zij heeft Camilla goed nagekeken. Eerst liet ze Camilla buiten lopen, van en naar haar toe zodat ze zich een goed beeld kon vormen. Binnen vroeg ze (mijn vrouw en mij) wat wij vonden dat het kon zijn. We bleken op dezelfde golflengte te zitten dat het iets met de ruggenwervels kon zijn.

Mevrouw Aharon heeft Camilla onderzocht en constateerde dat de elleboog en de linkerknie gevoelig waren en dus niet helemaal oké, evenals haar linkerheup. Niet ernstig maar wel moest er naar de oorzaak worden gezocht. Camilla en haar huisgenootje Waldemar, een reu van twee en een half jaar, ook een Leonberger, rennen graag door de tuin. Deze is daar groot genoeg voor. Waarschijnlijk is Camilla daarbij op de natte tegels uitgegleden en heeft ze zich bezeert en zijn er wervels verschoven. Dokter Aharon heeft ze gecorrigeerd en pijnstillers en bewegingsadvies meegegeven. Over vier weken worden wij terug verwacht om te zien hoe het dan gaat. Groetjes Camilla.

Lees ook de volgende verhalen:
Labrador Berry had een nekblessure opgelopen
Aad en Berry Lok
Labrador Berry had een nekblessure opgelopen
Dobermann Sly heeft het Wobbler syndroom
Familie Den Toom
Dobermann Sly heeft het Wobbler syndroom
Puck, kameraad en vriend
Jan en Trudy Sterk
Puck, kameraad en vriend
Meggie, de zwemmende Bulldog
Fam. van de Coolwijk
Meggie, de zwemmende Bulldog

Een vraag of een afspraak?