Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Nico Bosma
Camilla en Orthomanuele diergeneeskunde.

Camilla is een Leonberger teefje van bijna vier jaar. Een maand geleden begon Camilla een beetje moeilijk te lopen. Je kon zien dat zij pijn had want zij trok haar linkervoorpootje op als zij wilde gaan lopen. Bij de dierenarts bleek dat het uit de elleboog kwam. Er zijn foto's genomen maar dat zag er goed uit en dus heeft zij pijnstillers gekregen. Deze hielpen, voor zover wij dit konden zien.

Twee weken later zagen we bij het overeind komen dat zij haar linker- achterpoot niet goed kon neerzetten en niet lekker liep. We zijn bij de dierenarts geweest, die kon niet echt iets vinden. Zij kreeg een injectie tegen de pijn en kregen weer pijnstillers mee. Dat hielp. Na verloop van een week zagen we dat zij bij het opstaan moeite met lopen had maar als ze éénmaal liep zag je niet veel aan haar. Aangezien we er nog niet gerust op waren toch maar een afspraak gemaakt bij Drs. Aharon. We konden daar de volgende dag al terecht. Zij heeft Camilla goed nagekeken. Eerst liet ze Camilla buiten lopen, van en naar haar toe zodat ze zich een goed beeld kon vormen. Binnen vroeg ze (mijn vrouw en mij) wat wij vonden dat het kon zijn. We bleken op dezelfde golflengte te zitten dat het iets met de ruggenwervels kon zijn.

Mevrouw Aharon heeft Camilla onderzocht en constateerde dat de elleboog en de linkerknie gevoelig waren en dus niet helemaal oké, evenals haar linkerheup. Niet ernstig maar wel moest er naar de oorzaak worden gezocht. Camilla en haar huisgenootje Waldemar, een reu van twee en een half jaar, ook een Leonberger, rennen graag door de tuin. Deze is daar groot genoeg voor. Waarschijnlijk is Camilla daarbij op de natte tegels uitgegleden en heeft ze zich bezeert en zijn er wervels verschoven. Dokter Aharon heeft ze gecorrigeerd en pijnstillers en bewegingsadvies meegegeven. Over vier weken worden wij terug verwacht om te zien hoe het dan gaat. Groetjes Camilla.

Lees ook de volgende verhalen:
Loekie is exact 6 jaar na zijn hernia overleden
Fam. Hellingman
Loekie is exact 6 jaar na zijn hernia overleden
Sheltie Kenai was aangevallen door een andere hond
Fam. Zandvliet
Sheltie Kenai was aangevallen door een andere hond
Hollandse Herder Jahroah heeft een chronisch onderrug probleem
Devorah Tsiona van Dijkhuizen- Van Calck
Hollandse Herder Jahroah heeft een chronisch onderrug probleem
Dani een jaar na de nekhernia
Mevr. Jager
Dani een jaar na de nekhernia

Een vraag of een afspraak?