NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Heidi Claessens
Sportief bezig zijn met je trouwe 4-voeter,

Wat is er mooier dan sportief bezig zijn met je trouwe viervoeter….Naast de gekende hondensporten zoals o.a. flyball, agility, enz….bestaat er ook zoiets als canicross (hardlopen met je hond), bikejoring (mountainbike met je hond) en scooter (steppen met je hond). De bedoeling hierbij is een op voorhand afgepijld onverhard parcours binnen een zo snel mogelijke tijd af te leggen. Hond en baas dienen hiervoor beide goed getraind aan te start te verschijnen en als team op elkaar zijn ingesteld. Afstanden kunnen hierin verschillen van 3 km t/m 7,5 km. Deze sport wordt niet enkel in België en buurlanden beoefend maar er is ook een echt WK en EK.

Om jullie een idee te geven van het aantal deelnemers op zulk evenement: EK Italië 2017 was er een limiet opgesteld van 850 deelnemers (alle disciplines in diverse reeksen). Elk land stuurt uiteraard zijn sterkste deelnemersveld. Snelheden bij bike en scooter zitten gemiddeld rond de 25 km/uur met topsnelheden rond de 30 km/uur. Alles afhankelijk van de aard van het parcours (technisch, modder,....). De nodige beschermingsmiddelen zijn geen overbodige luxe. Peter Dingemans heeft in 2017 onderstaand palmares bijeen vergaard met zijn hond Chasse (Duitse Staande Korthaar).

International Competition: Championship ECF Italy 2017 scooter: 11de plaats World Championship IFSS Dryland Polen 2017 bikejoring: 17de plaats Scooter Belgium and Holland: Winner off the prinze challenge Scooter CCNL 2017 (regelmatigheids criterium 2017) Samengevat: 4 keer 1ste plaats, 2 keer 2de plaats, 1 keer 3de plaats Sleddograce Belgium and Holland: Kivo sleddograce scooter 28 & 29 oktober 2017: 1ste plaats Pampa sleddograce scooter 2 & 3 december 2017: 1ste plaats

Voor dit jaar 2018 liggen de grootste uitdagingen WK Polen begin oktober en EK dryland Zweden eind oktober. Na een (wegens te warm weer) te lange zomerpauze vliegen baasje en hond er weer in om in topvorm te zijn in oktober. Selectiewedstrijden zijn reeds gereden en we mogen mee de Belgische kleuren gaan verdedigen. Onze doelstelling op beide wedstrijden is een plaats in de top 10 en dit op een zwaar bezet EK en WK. Maar dit alles steeds onder goedkeurend oog van Dorit Aharon. Het welzijn van onze honden staat voorop de prestaties.

Lees ook de volgende verhalen:
Weimaraner Ayla had een zwakke achterhand en kon niet kwispelen
Emmy en Joost
Weimaraner Ayla had een zwakke achterhand en kon niet kwispelen
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker
Fam. Goudappel
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker
Teckel Bunny van verlamd naar genezen verklaard
Fam. Hulst
Teckel Bunny van verlamd naar genezen verklaard
Teckel Jaap had een hernia
Fam. van Maanen
Teckel Jaap had een hernia

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?