NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Kinnegen
Bradley en Joan doen het allebei uitstekend

Op 10 januari 2005 gingen wij op controle bezoek bij Dorit Aharon, nadat wij in juli 2004 onze laatste Orthomanuele controle hadden gehad. Wij waren heel benieuwd hoe de toestand van de honden was. De afgelopen tijd was het prima gegaan met de honden.

Eerst Bradley laten lopen: rechtsom, linksom, hij liep de sterren van de hemel, want hij weet hoe hij zich moet verkopen en het trainingsgevoel kwam weer bij ons boven. Het is een hond die heel graag voor je wilt werken, maar gezien zijn gezondheid heb ik toch besloten hier niet meer mee door te gaan. Natuurlijk oefenen we zo nu en dan nog wat en dan zie je zijn ogen opfleuren, hij vindt het geweldig.

Dorit Aharon vond Bradley heel goed lopen en bij het controleren van het e.e.a. heeft ze toch nog een correctie aan zijn rug gedaan wat nodig was. Bij controle van de ellebogen was het zeker niet verslechterd en moet ik alleen zorgen voor opbouw van de spieren, daarvoor kreeg ik tips van haar. Lekker veel zwemmen van de zomer en langzaam wat heuvels oplopen om de spiermassa te verbeteren.

Daarna met Joan gelopen, die loopt als een zonnetje en is heel druk. Joan heeft soms last, indien we een eind gelopen hebben, met opstaan. Dan is haar ene elleboog zogezegd "even op slot", maar na een paar passen is dit totaal verdwenen. Bij Joan heeft Dorit Aharon beide ellebogen behandeld.

Dorit Aharon is heel tevreden over beide honden en weet nog goed de allereerste keer dat ik bij haar kwam en het eigenlijk niet meer zag zitten. Bradley had geen fut meer om te lopen en had vaak pijn aan zijn elleboog. Na diverse onderzoeken, foto’s en specialisten kwamen we uiteindelijk gelukkig bij Dorit Aharon terecht.

Na een paar Orthomanuele consulten, goede tips en vooral de uitleg wat er nu precies met de honden aan de hand is, geniet ik weer volop van mijn honden. Ik weet hun beperkingen en ik weet ook dat ik de gekke bewegingen die ze zo nu en dan toch wel eens doen niet kan ontzeggen, daar ben je tenslotte hond voor.

Zo lang ik ervoor zorg dat ze vooral niet te dik worden, ze iedere dag goed bewegen, de juiste voeding en zo nodig Metacam en voedingssupplement Canoflex krijgen, kan ik nog jaren genieten van hun beiden. En natuurlijk het belangrijkste: dat de honden lekker in hun vel zitten en zo min mogelijk last hebben van hun gebreken.

Het feit dat ik bij Dorit Aharon terecht ben gekomen, is voor de honden en mijzelf een redding geweest. Ik kijk nu met hele andere ogen naar mijn honden dan voorheen.

Dorit Aharon, hartelijk bedankt! Ga vooral door met het mooie werk en het resultaat dat u ermee bereikt!

Hartelijke groeten,

Mw. Kinnegen

Bradley wordt op 15 mei 2009 14 jaar. Op bijgaande foto staat hij met een slinger om zijn nek en de foto is gemaakt toen hij 13 werd, een hele leeftijd.

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Gioia had hernia graad 2
N. Esser
Teckel Gioia had hernia graad 2
Boeren Fox Bonnie was op jonge leeftijd van een brug gesprongen
Mevr. Berkers
Boeren Fox Bonnie was op jonge leeftijd van een brug gesprongen
Ruwharige teckel Bella is na verlamming weer volledig hersteld
Fam. Mets
Ruwharige teckel Bella is na verlamming weer volledig hersteld
Groenendaeler Merte kreeg na een heupoperatie toch weer last
Fam. Hendriks
Groenendaeler Merte kreeg na een heupoperatie toch weer last

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?