NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Ruud en Marja Swinkels
Teckel Queenie keeg tot twee keer toe een hernia

Op de website van dokter Aharon is het hernia-verhaal te lezen van onze Jovi van Sovenhare. Dit verhaal krijgt helaas een vervolg.

Op 16 oktober 2009 wordt haar achter- achternichtje Queenie geboren en komt in december bij ons wonen. Het is feest bij ons. Een echt familielid van onze zo geliefde Jovi!!

Alles gaat geweldig, tot ze eind september 2016 langzaam gaat lopen en af en toe zwikt met haar achterkant. We krijgen een naar voorgevoel.

Begin oktober naar onze dierenarts in Mijdrecht. Ze krijgt spierversterkers, maar zij spreken geen hernia uit.

Na 2 dagen is er geen verbetering maar lijkt ze achteruit te gaan. De goede ervaring die wij hadden met Jovi doet ons besluiten opnieuw in contact te komen met dokter Aharon in Noorden. Intussen verslechtert de conditie van ons lieve teckelmeisje.

Dokter Aharon is verrast ons na zoveel jaren terug te zien, helaas in de verkeerde omstandigheden. Queenie heeft een hernia, 3e tot 4e graads. Dus haar achterkant is volledig verlamd. Ze heeft haar plas en poep niet onder controle. Dokter Aharon zet haar rug recht.

Verdrietig gaan we naar huis. Ze krijgt benchrust voor 6 weken en kleine oefeningen voor ons om haar te helpen dit te overwinnen. Onze dochters thuis alles uitgelegd en met z’n vieren gaan we aan de slag met Queenie. Onze langharige teckel Falco snapt er niets van. Zijn vriendinnetje wordt opgesloten en hij mag gewoon rond lopen in huis. Alleen uitgelaten worden vindt hij helemaal niet leuk.

Na 6 weken benchrust gaan we aan de slag met de draagband. En... we zien haar achterpootjes een beetje bewegen!! Dokter Aharon is erg tevreden over haar herstel en we mogen het lopen met de band gaan uitbreiden.

Vanaf dat moment is alles snel vooruit gegaan en krijgt ze ook haar plas en poep weer onder controle en doet ze alles weer buiten! Met kerst liep ons meisje weer vrij rond. Sterke Queenie!

Op 8 maart 2017 voor controle naar dokter Aharon. Ze is genezende en we maken een afspraak voor september. Maar in augustus begint Queenie opnieuw langzaam te lopen en te zwikken met haar achterkant!

Uit voorzorg naar de dierenarts in Mijdrecht. Zij vermoedt weer een hernia, een lichte versie. Queenie krijgt van haar prednison. Zelf maken wij een afspraak met dokter Aharon en op 15 augustus zijn we weer terug bij af...

Queenie heeft een 2e tot 3e graads hernia! Is eigenlijk een heel slecht teken, zo kort op elkaar. Opnieuw 6 weken benchrust. We mogen nu wel met de draagband lopen.

De eerste 2 weken bijna niet gedaan, maar daarna de draagband veelvuldig gebruikt. Het is al snel duidelijk dat de linkerpoot beweegt, maar de rechter niet.

Bij de 2e afspraak werd duidelijk dat de heup van Queenie scheef stond. Dokter Aharon zet deze recht. Vanaf dat moment beweegt ook haar rechterpoot!

Natuurlijk veel de oefeningen met haar gedaan en veel met haar naar buiten met de draagband. Het begint weer goed te komen! Ze poept en plast weer buiten en ze wordt weer vrolijker. Op 10 september voor het eerst naar buiten zonder draagband en dat gaat bijzonder goed!

Op 13 september komen we voor controle naar dokter Aharon en zij is zeer emotioneel als ze Queenie ziet lopen zonder hulp! Ze loopt nog wat te wiebelen met haar achterkant maar we kunnen nu weer wandelen met haar en met Falco tegelijk! Samen is zoveel gezelliger.

Binnenkort een telefonisch gesprek met de dokter te voeren over de vorderingen en eind december controle in Noorden. Wij zijn dokter Aharon heel erg dankbaar met wat zij opnieuw heeft bereikt!

Veel liefs Ruud, Marja, Charlotte, Nathalie, Falco en…..natuurlijk Queenie!

Lees ook de volgende verhalen:
Irish Softcoated Wheaten Terrier Collin Cooper had een nekhernia
Familie Koenders
Irish Softcoated Wheaten Terrier Collin Cooper had een nekhernia
Hoby, een echte doorzetter,
Esther Maessen
Hoby, een echte doorzetter,
Vizsla Mizska ging manken na een auto ongeluk
Dhr. H. van Ditmarsch
Vizsla Mizska ging manken na een auto ongeluk
Rhodesian Ridgeback Jambo was deels agressief door pijn
Mevr. van Gelder
Rhodesian Ridgeback Jambo was deels agressief door pijn

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?