NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Keurntjes
Mali hield aan een worsteling een nekhernia over

Onze kleine Mali, een jaar eerder uit Kroatië bij ons gekomen en ondanks zijn 10 jaar een actief baasje, hield aan een worsteling met een grote hond een nekhernia over.

Na bezoek aan de dierenarts en aansluitend een periode van rust leek hij te herstellen. Echter na enkele maanden begon hij weer slechter te lopen. De dierenarts constateerde dat de nekhernia hem parten speelde en deze een chronische vorm had aangenomen.

Mali kreeg medicatie maar zonder veel resultaat. Zijn lopen bleef achteruit gaan, ondanks inmiddels nog sterkere medicatie. Niets hielp en inmiddels was het voor Mali al een enorme krachtsinspanning om nog naar het parkje verderop in onze wijk te lopen. Voor ons moeilijk te accepteren dat dit hondje, dat voorheen dagelijks met onze andere honden mee rende tijdens lange boswandelingen, nu niet verder kwam dan een blokje om.

We konden ons niet neerleggen bij het advies van de dierenarts om het te nemen zoals het was. Een eventuele operatie zou teveel risico met zich meebrengen en uiteindelijk zou Mali het moeten doen met de tuin. Op forums kwam ik vervolgens geregeld de naam van Dr. Aharon tegen en las over de vele goede resultaten.

Ondanks dat de dierenarts hier weinig heil in zag, besloten we een afspraak te maken. Dr. Aharon bekeek Mali en zag al direct dat zijn ruggenwervels niet recht stonden. Mali werd behandeld en vol verwachting keerden we huiswaarts.

Diezelfde avond toen ik de riemen pakte voor het laatste rondje van de dag, sprong Mali uitgelaten tegen de deur....hij kon niet wachten om aan de wandel te gaan. En wij konden onze ogen niet geloven. Na enkele maanden Mali stapvoets achter ons aan te zien sukkelen, stapte hij nu weer vrolijk voor ons uit. Het viel ook direkt op dat Mali niet langer scheef liep.

We hielden ons keurig aan het opgegeven wandelschema en de medicatie op natuurlijke basis die we voor Mali meekregen. Bij de controle 6 weken later, bleken de wervels keurig recht te staan.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en loopt Mali weer vrolijk met ons en de andere honden door het bos en is het parkje in de wijk voor hem een klein ommetje.

We zijn ontzettend blij dat we de keuze gemaakt hebben om hem door dr. Aharon te laten behandelen.

Poldien Keurntjes

Opmerking drs. Aharon: Bij ernstige nekpijn is manipulatie van de nek gecontra-indiceerd.

Lees ook de volgende verhalen:
Het gaat supergoed met Steve.
Nick Middelberg
Het gaat supergoed met Steve.
Teckel Floris wilde niet meer lopen
Rob en Jantina
Teckel Floris wilde niet meer lopen
Kat Kyra kon door rugpijn niet goed lopen
Mevr. Teerink
Kat Kyra kon door rugpijn niet goed lopen
Joep, onze stoere dwergteckel
Brigitte Verheij
Joep, onze stoere dwergteckel

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?