NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Jager
Dani een jaar na de nekhernia

Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat er bij onze teckel Dani een nekhernia is geconstateerd. In april 2008 zijn we voor het laatst voor controle naar dokter Aharon geweest. Het was toen een half jaar geleden dat zij hem voor het laatst had gezien. In dat half jaar heeft Dani geen klachten gehad. Zijn spiermassa is flink toegenomen door het zwemmen, dat we nog steeds om de twee weken bij Aguadog Nederland doen.

Helaas bleek bij de laatste controle Dani's nek toch niet helemaal goed te zitten. Dat hadden zowel dokter Aharon als wij totaal niet verwacht. Na te zijn gemanipuleerd, moest Dani het een week rustig aan doen. Hij mocht wel gewoon los lopen en zwemmen, maar niet meer tegen de jetstreams in. In april 2009 pas voor controle terugkomen, dus dat was uiteindelijk toch goed nieuws.

Momenteel gaat het erg goed met Dani. Na zijn behandeling in april kreeg hij eerst een lichte terugval. Dat merkten we doordat hij tijdelijk meer ging struikelen. Door omstandigheden heeft hij de weken daarna minder ver gelopen dan normaal. Dit heeft hem duidelijk goed gedaan. Ik durf het bijna niet te zeggen maar momenteel springt Dani weer op de bank, iets dat hij voor de controle van dokter Aharon niet deed. We weten dat dit niet goed voor hem is, maar iedere keer als we hem eraf zetten, springt hij er weer op. Ik kan u vertellen dat hij dit erg lang volhoudt! Nu laten we hem zijn gang gaan, hij mag al zoveel niet meer.

Verder loop ik iedere dag twee keer een half uur en twee keer een kwartier met Dani. Nog steeds aan het tuigje en de korte riem. Uiteraard mag hij soms loslopen of met kleine honden spelen. Dat gaat prima.

In onze vakantie zijn we voor het eerst weer met hem naar het strand geweest. Dit blijkt lastig omdat Dani met alles dat hij te pakken krijgt gaat schudden. Hij is dan erg enthousiast en weet van geen ophouden. Ook graven vindt hij erg leuk. De dagen daarna struikelt hij dan tijdens het uitlaten weer wat meer. In de toekomst moeten we zorgen dat als we met hem naar het strand gaan, hij alleen nog maar tennisballen uit het water mag halen. Hier kan tenminste niet mee worden geschud.

Ook mag hij thuis nu echt niet meer met speeltjes spelen. De laatste tijd gaf ik hem nog wel eens een balletje. Hier kan niet mee worden geschud, dacht ik nog. Maar... de bal verstopt Dani onder de bank en vervolgens wringt hij zich in alle mogelijke bochten om het ding er weer onderuit te halen. Ik denk dat dit de oorzaak is geweest dat Dani's nek bij de laatste controle niet helemaal goed zat.

Al met al gaat het momenteel goed met Dani en we zijn zeer tevreden. We realiseren ons dat het op en van de bank springen niet goed voor hem is, maar hoe leg je hem dat nu uit?

Hierbij stuur ik u wederom 2 foto's van onze kanjer. Een, hoe kan het ook anders, waar Dani op het strand is. De ander volledig in rust. Zegt u nu zelf, zou u er geen moeite mee hebben om hem dit te ontzeggen?

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Eno had een verlamming graad 2/3
Marc Klazen
Teckel Eno had een verlamming graad 2/3
Puppykeuringen
Fam. van Tol
Puppykeuringen
Duitse Herder Dolly was minder enthousiast en had moeite met opstaan
Chris en Corry
Duitse Herder Dolly was minder enthousiast en had moeite met opstaan
Rhodesian Ridgeback Jambo was deels agressief door pijn
Mevr. van Gelder
Rhodesian Ridgeback Jambo was deels agressief door pijn

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?