NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Bosma
Julius: Afscheid van een echte vriend

Tot ons groot verdriet hebben we afscheid moeten nemen van Julius. Hij was de afgelopen 10/11 jaar een echte huisvriend voor ons. Toen Julius 6 maanden oud was, bleek tijdens een puppy training dat er iets niet goed zat. Al gauw bleek dat hij ernstige HD had en de conclusie was dan ook: of een zware operatie of laten inslapen.

In overleg met onze dierenarts, de fokster en de eigenaar van de reu hebben we besloten dit niet te doen. We hebben contact gezocht met Aharon van Kreupeldier, deze geeft orthomanuele therapie. Dit doet ze alleen als ze er ook heil in ziet. Het hele verhaal van Julius is te lezen op de site van kreupeldier.nl.

Begin april van dit jaar ging Julius minder lopen en eten en hebben we bloed laten prikken. Hieruit bleek dat zijn nieren niet goed meer functioneerden en hebben we zijn voedsel aangepast. De tweede week van april zakte Julius door zijn heupen en een week later weer. We zijn naar onze dierenarts gegaan en die heeft anabolen gegeven en extra pijnstillers.

Maandag 20 april zijn we naar Aharon geweest voor een controle of zij nog iets voor Julius kon doen. Dat bleek niet het geval en zij heeft toen al afscheid van Julius genomen en tegen ons gezegd: kijk hoe hij zich voelt en anders moet je hem laten inslapen. We zijn in september naar de dierenarts geweest want Julius spuugde zijn eten uit en daar hebben we maagbeschermers voor gekregen.

De eerst 4 dagen wilde hij niet eten maar daarna ging het weer goed tot de nacht van 27 september op 28 september. Julius ging door zijn heupen en toen vonden we het genoeg voor hem en besloten om hem te laten inslapen.

Desondanks hebben we nog een aantal maanden/weken van hem mogen genieten, maar nu hebben we hem toch maar op 28-10-2015 laten inslapen. Julius was onze eerste Leonberger en toen hij 2 jaar was, kwam Maruscha daarbij. Ze hebben bijna 7 jaar van elkaar genoten maar helaas moesten we in april 2014 afscheid van Maruscha nemen, want haar lever zat vol met kanker.

Nu hebben we sinds januari 2015 Camilla erbij gekregen en kon deze nog even door Julius worden opgevoed. Ondanks dat er een groot leeftijdsverschil was, kon je zien dat ze van elkaar genoten. Al had Julius het soms wel zwaar met de kleine meid.

We zullen hem gaan missen. Hij was een lieve trouwe huisvriend.

Julius, slaap zacht, je hebt het verdiend.

Fam. Bosma, Abbenes

Lees ook de volgende verhalen:
Galgo Vida en Lucas hadden allebei rugproblemen
Fam. Adriaanse
Galgo Vida en Lucas hadden allebei rugproblemen
Babs, de teckel die het niet heeft gehaald
Mevr. Schuurmans
Babs, de teckel die het niet heeft gehaald
Teckel Pukje heeft een hernia operatie gehad
Fam. van Deijk
Teckel Pukje heeft een hernia operatie gehad
Border Collie Jessy had een ruggenmerginfarct gehad
Fam. de Koning-Knoll
Border Collie Jessy had een ruggenmerginfarct gehad

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?