NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Bosma
Julius is drie en een half jaar later voor 99 procent genezen

Januari 2009: Zoals jullie hebben kunnen lezen in de voorgaande verslagen over Julius is hier het vervolg. Het is nu drie en een half jaar geleden dat ik met Julius bij Aharon kwam en dat we niet wisten of we hem moesten laten opereren of laten inslapen. Zoals jullie hebben kunnen lezen is geen van de twee gebeurd maar heeft dr. Aharon Julius orthomanueel behandeld en is hij nu vier jaar oud en voor 99 % genezen. Als je het niet weet, dan kun je niet zien dat dit gespeeld heeft.

We zijn in september van het afgelopen jaar (2008) drie weken in Noorwegen geweest met de honden en hebben daar met ze in de bergen en de bossen gelopen en zijn naar het strand geweest. De reis er naartoe duurde al vier dagen, die de honden voor de meeste tijd in de auto hebben doorgebracht. Datzelfde geldt voor de terugreis die we in drie dagen hebben gedaan.

De honden hebben van alles gedaan wat eigenlijk niet mogelijk was gezien de heupen van Julius, maar ze hebben zich goed gehouden. Nu, donderdag 18 december, zijn we naar Aharon geweest voor een consult voor beide honden. Dit omdat we vonden dat ze niet helemaal tof liepen en omdat het met het natte weer nog wel eens gebeurt dat de honden uitglijden als ze aan het spelen zijn. Ook vonden we dat Maruscha 's morgens weinig trek had.

Achteraf viel het allemaal wel mee. Wel moesten er wat wervels in de rug een duwtje hebben en hebben we afgesproken voor over een half jaar om weer even langs te gaan zodat we toch de boel een beetje in de gaten kunnen houden. Frappant is wel dat Maruscha een dag later weer met graagte naar haar eten toe kwam, dus bleek maar weer eens dat je vaak aan een Leonberger kunt zien of er iets is.

Nu, drie en een half jaar later, kunnen we wel zeggen dat we geluk hebben gehad dat we het adres van dr. Aharon gekregen hebben want dat heeft veel voor de beide honden betekend. Voor Maruscha was het niet zo nodig, maar toch is het wel prettig als er zo nu en dan naar wordt gekeken, vooral nu blijkt dat het feit dat ze geen trek had toch een oorzaak had.

Voor Julius is het gewoon een geluk geweest, anders hadden we die niet meer gehad. Een operatie zagen we namelijk niet zitten gezien de tijdsduur die er nodig was om weer goed te worden met de kans dat het daarna ook niet zeker was dat hij dan geen pijn zou hebben als gevolg van de operatie.

Groetjes van familie Bosma en Julius en Maruscha

Lees ook de volgende verhalen:
Graaf Otto in topconditie
Bert Kooij
Graaf Otto in topconditie
Duitse Herder Mustie heeft Degeneratieve Myelopathie
Fam. van Wezel
Duitse Herder Mustie heeft Degeneratieve Myelopathie
Gadji is ON FIRE!
Marjolein Kamman
Gadji is ON FIRE!
Jack Russell Mickey had toch geen probleem in zijn koppie
T.J. en J.M. Wingelaar-de Waard
Jack Russell Mickey had toch geen probleem in zijn koppie

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?