NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Sandra Meester
Teckel Boaz ging van lichte hernia naar verlamde achterhand

September 2013

Ongeveer twee maanden geleden gaf mijn teckel aan dat hij zich niet zo lekker voelde. Hij bleef in zijn mand liggen en de vrolijkheid die hij normaal heeft, was verdwenen.

Ik ben daarom naar de dierenarts gegaan en die gaf aan dat hij zich gewoon niet lekker voelde en gaf Boaz een pijnstiller/antibiotica. Ca. twee weken later ben ik weer terug gegaan en kreeg ik de diagnose "griep", ook toen weer een pijnstiller/antibiotica gekregen. Hij had toen wat verhoging.

In mei moest Boaz voor zijn inenting en gaf ik aan dat hij zich nog steeds niet goed voelde. Toen werd de diagnose "lichte hernia" gesteld. Veel rust geven en elke dag Metacam was het advies. Op 8 juni weer terug gegaan vanwege "dronkenmansloop", dus een verslechtering van de hernia. De dierenarts heeft hem corticosteroïden toegediend en op 9 juni nogmaals. Met de Metacam moesten we ook gewoon doorgaan.

Afgelopen weekend is Boaz nog meer achteruit gegaan en kon niet meer op zijn achterpoten staan en kon zijn poten niet meer corrigeren. Ontlasting liet hij bij vlagen los maar plassen hield hij nog op. Maandag gelijk weer naar de dierenarts gegaan en die gaf aan dat dit niet meer goed komt zonder operatie. Wat een verschrikkelijk nieuws. Hij heeft Prednison gekregen, zijn gestopt met de Metacam en wij moesten een beslissing nemen wat wij willen doen.

Ik wil hem liever niet laten opereren omdat we niet de zekerheid hebben dat dan alles goed komt en dan nog niet eens gesproken over de kosten die dat met zich meebrengt. Als ik de zekerheid had dat hij daar gegarandeerd beter van zou worden, zou ik het doen.

Toen was daar het adres van mw. Aharon en direct nadat ik had gemaild met mw. Aharon konden we op heel korte termijn daar terecht. Daar aangekomen word je ontzettend vriendelijk ontvangen.

Na onderzoek bleek dat Boaz nog wel reflexen had en heeft mw. Aharon de wervels rechtgezet. Boaz moest afbouwen van de prednison. Volledige benchrust en 4 x per dag een plasje doen in de tuin. Boaz liep weer een beetje rond.

Twee weken later moesten we terugkomen bij mw. Aharon. Daar aangekomen bleken twee wervels nog niet helemaal goed te staan en die zijn weer recht gezet. Gepaste bench rust en opbouwend van 4 x 4 minuten lopen naar 4x 12 minuten lopen per dag in drie weken tijd.

Je zag het gewoon beter gaan en Boaz daagde zelfs zijn maatje Demi uit, maar dat hebben we maar even tegen gehouden. Hij is weer vrolijk en komt weer naar je toe als je thuiskomt. Lopen gaat goed, niet perfect maar als het zo blijft is het prima. Plassen en poepen gaat ook weer prima en hij laat niets meer lopen.

Vandaag weer bij mw. Aharon geweest. Ze was heel tevreden en wij ook :-)). Het zal nog even duren voor hij meer kan, maar ongelooflijk wat deze vrouw kan doen. Over een half jaar hoeven we pas terug te komen en mocht er wat zijn, mogen we gelijk bellen. Ik kan alleen maar zeggen...geef niet te snel op en tegen mw. Aharon zeg ik: Toda raba, veel dank!

Sandra Meester uit Purmerend

Lees ook de volgende verhalen:
Franse Bulldog Chef had een flinke nekhernia
Sophie Wouters en Rob Maillé
Franse Bulldog Chef had een flinke nekhernia
Teckel Gijs onderging een hernia operatie
Marion Scholte
Teckel Gijs onderging een hernia operatie
Jack Russel Nicky had een acute hernia
Fam. Le Brun
Jack Russel Nicky had een acute hernia
Jovi is een jaar later overleden
Fam. Swinkels
Jovi is een jaar later overleden

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?