Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Reinders
Teckel Daan was totaal verlamd aan zijn achterpootjes

Begin januari 2016 kon onze lieve dwergteckel Daan 's avonds niet meer opstaan om uitgelaten te worden. We constateerden tot onze enorme schrik dat hij helemaal niet meer kon lopen! Zijn achterpootjes sleepten achter hem aan; we zagen dat zijn achterpootjes totaal verlamd waren.

Vervolgens zijn wij gaan zoeken op internet naar deze verlammingsverschijnselen bij teckels en we kwamen toen al vrij snel op de website van 'kreupeldier.nl'. Alles gelezen hebbende, gecombineerd met de totale herkenning die er was met de vele gevallen van verlammingsverschijnselen en de goede ervaringen die beschreven werden op de site 'kreupeldier.nl', hebben ons doen besluiten om een afspraak te maken met mevrouw Aharon.

Al heel snel konden we komen voor een afspraak. Na behandeling kreeg Daantje twee weken absolute benchrust. We mochten niet hem wandelen. Dit kon overigens ook helemaal niet, want het lukte Daantje echt niet om op z'n achterpootjes te staan! Zes keer per dag moesten we hem voorzichtig optillen en in de tuin laten plassen en poepen.

Na twee weken gingen we terug voor een controle-afspraak met mevrouw Aharon. Daantje mocht toen laten zien wat hij kon. Wij vonden het zelf ook heel erg spannend, maar tot grote vreugde van iedereen liep ons lieve teckeltje zowaar een klein eindje! Opnieuw kregen we een aantal behandel- voedingsadviezen mee.

We hebben ons zoveel mogelijk aan het geadviseerde wandelschema gehouden en dat is heel goed gegaan. Na zo'n drie tot vier weken wandelden we zo'n vier keer per dag 10 tot 15 minuten met Daan.

Verder merkten we dat Daan na een wat langere rustperiode soms nog wel wat moeite had met 'opstarten'...Dan was hij minder stabiel op z'n achterpootjes dan wanneer hij een klein poosje in z'n mand of bench had gelegen en dan weer eventjes in beweging wilde komen. Ook was in die weken het wandelen best nog wel vermoeiend voor Daan. Na een wandeling vond hij het heerlijk om lekker uit te rusten / te slapen.

Zo'n zes weken na de eerste diagnose zijn we weer voor een controle-afspraak bij mevrouw Aharon geweest. Zij liet ons toen het volgende weten: Daan is een "turbo teckel" geworden en loopt, rent prima. In stap (langzaam lopen) zie je wat korte stapjes achter maar dat kan ook iets met zijn heup en knieschijf te maken hebben. Hij lijkt nog iets kracht te missen aan zijn achterpoten en dat komt door zijn rugklachten. Al met al spreek ik hier van 85-90% herstel en verwacht ik nog wat vooruitgang te zien in de komende maanden.

Inmiddels zijn we nu ruim een jaar verder en het gaat het ontzettend goed met onze allerliefste dwergteckel Daan! Echt boven onze verwachting!! Mevrouw Aharon heeft echt fantastisch werk verricht!

We zijn zo ontzettend blij dat we een afspraak konden maken om Daan door haar te laten behandelen. We zijn echt heel erg blij en heel dankbaar dat het nu weer zo goed met Daantje gaat.

Familie Reinders / Oude Sogtoen

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Angel had hernia graad 4
Fam. Lips
Teckel Angel had hernia graad 4
Kruising Mosi had pijn wat leidde tot agressief gedrag
Tonny Teuwisse
Kruising Mosi had pijn wat leidde tot agressief gedrag
Dani een jaar na de nekhernia
Mevr. Jager
Dani een jaar na de nekhernia
Britse korthaar Loesje had rugproblemen
Dhr. de Jong
Britse korthaar Loesje had rugproblemen

Een vraag of een afspraak?