NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Wijtmans
Kelpie aan het werk. Het verhaal van Rick

Nadat onze Working Kelpie Rick was geopereerd aan recidiverende prostatitis, bleef hij pijnklachten houden. Uiteindelijk werd door een orthopedisch specialist met foto's aangetoond dat Rick een lumbo sacrale instabiliteit had, waarbij zijn ruggenwervels ter hoogte van het heiligbeen ook enigszins in/onder elkaar geschoven zaten (telescoping) en zich een kraakbeen-brug aan het vormen was (spondylose). Om de pijn die hij ervoer tegen te gaan, kon een dure risicovolle operatie worden uitgevoerd maar met een onduidelijke prognose of hij ooit weer zijn werk als schapenhond kon doen.

Rick is door ons geïmporteerd uit Australie. Hij werkt op een schaapskudde in Drenthe en ook bij ons thuis regelt hij het schapenwerk. Rick is een uitmuntende werker, maar de pijnklachten hebben hem gedurende langere tijd parten gespeeld. Aanvankelijk waren deze gering maar eind vorig jaar was duidelijk dat hij in zijn werk en ook normale huiselijke leven ernstig werd belemmerd.

Gelukkig werden wij verwezen naar dr. Aharon. Bij de intake gaf zij aan "van lage rugpijn klachten te houden omdat die zo goed behandelbaar zijn". Dat gaf ons hoop. Zij constateerde dat Rick z’n heupen scheef stonden en de wervels aan het einde van zijn rug een kronkel vertoonden. Met een eenmalige korte pijnloze behandeling werd dit door haar gecorrigeerd.

Twee weken later bleek bij de controle dat de heupen en wervels nog steeds recht stonden en met een opbouwschema aan activiteiten hebben we de maanden daarna aan Rick z’n revalidatie gewerkt.

Inmiddels is Rick volledig gezond verklaard!! Hij speelt, rent en springt pijnvrij en doet zijn werk bij de schapen als nooit tevoren!! Hij is weer blij en enthousiast, zoals we hem lange tijd niet zagen. We zijn enorm gelukkig en dankbaar dat met de behandeling van dr. Aharon onze Working Kelpie weer volledig zijn werk kan doen en hij weer een blije hond is!

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Sophie had een forse dubbele hernia
Coby & Kiek Rem
Teckel Sophie had een forse dubbele hernia
Bibi gromde als zij achter op de rug gekamd werd
Mevr. de Heer
Bibi gromde als zij achter op de rug gekamd werd
Teckel Bunny van verlamd naar genezen verklaard
Fam. Hulst
Teckel Bunny van verlamd naar genezen verklaard
Teckel Leentje was vanaf haar middel verlamd
Familie Suppers
Teckel Leentje was vanaf haar middel verlamd

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?