Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Dierenkliniek Vondelpark
Kat Kikker was verlamd en kan nu weer springen

Wij van Dierenkliniek Vondelpark hebben een praktijk kat genaamd 'Kikker".

Op 27 juni 2015 maakte Kikker een ongelukkige val van een balkon van 2 hoog, hij was toen 1 jaar oud. Hij kon daarna zijn achterpoten niet meer gebruiken. De eigenaar is meteen met hem naar de spoedkliniek gegaan. Daar zijn röntgenfoto's gemaakt. Er werden gelukkig geen breuken gevonden. De volgende dag leek het al iets beter te gaan met die arme Kikker. Hij bewoog zelfs even zijn staart dus de eigenaar koos ervoor om hem mee naar huis te nemen.

Een dag later kwam de eigenaar met Kikker op controle bij ons in de kliniek. De arme jongen lag behoorlijk in de kreukels. Niet alle reflexen waren aanwezig maar wel een aantal, dus we besloten het een kans te geven. We hebben Kikker bij ons opgenomen voor langere tijd zodat we ook dagelijks zijn blaas konden legen, want dat kon hij echt nog niet zelf. Zijn achterhand was volledig verlamd.

Het was een spannende tijd voor zowel de eigenaren als voor ons. Elke dag hoopten we weer op een beetje verbetering. De eigenaar kwam iedere dag op bezoek en tussentijds waren wij met het hele team druk bezet om Kikker alle zorg te geven die hij nodig had. We gaven hem pijnstillers, leegden zijn blaas en darmen, hielpen hem meerdere keren per dag met eten, we hebben hem gewassen met een vochtig washandje, deden fysiotherapie met zijn achterpoten, hij kreeg massages en vooral heel veel liefde en knuffels. Beetje bij beetje ging Kikker vooruit! Hij kon weer zelf naar de bak, kon zichzelf verzorgen en voortbewegen, al was hij nog steeds heel wiebelig op de pootjes. Hij mocht weer terug naar huis!!

Elke dag zat er verbetering in maar helaas bleek na een paar maanden dat hij toch wel heel veel last bleef houden van incontinentie van urine. Dit werd voor de eigenaar een onhoudbare situatie in huis en in overleg hebben we besloten hem hier als praktijk kat op te nemen. Ook hier laat hij nog wel eens wat druppeltjes vallen maar een praktijk is er toch meer op gebouwd om hygiënisch schoon te maken en hier is het dus geen probleem.

Kikker, 'onze directeur', loopt de hele praktijk rond. Hij beklimt de trappen en komt inmiddels in de binnentuin, ligt vaak op schoot bij onze medewerkers en is de honden de baas... Kortom, hij heeft het denk ik best naar zijn hier en wij houden van hem!

Omdat Kikker nog behoorlijk wat zenuwbeschadiging heeft over gehouden aan zijn val, loopt hij nog steeds wankel. Een aantal maanden geleden hebben we besloten met hem naar Dorit Aharon te gaan. Daar is hij een aantal keren orthomanueel behandeld. De verwachting is dat hij nooit helemaal normaal zal lopen maar dat er wel verbetering op zal treden. Nou en of we verbetering zien!

Kikker loopt veel beter na de behandelingen, hij kan zelf op een stoel springen, hij loopt de trappen op en af en we vinden zelfs minder urine druppeltjes... We gaan nu elke 3 maanden op controle bij Dorit Aharon

Dorit bedankt!!!

Namens alle teamleden van Dierenkliniek Vondelpark.

Update 13 juni 2017: Het gaat heel goed met Kikker

Lees ook de volgende verhalen:
Mazzel liep al 9 maanden kreupel
Mevr. Vogel
Mazzel liep al 9 maanden kreupel
Kat Trinny wilde door pijn niet eten
Mevr. Dorrestijn
Kat Trinny wilde door pijn niet eten
Galgo Raja en kruising Yarik kwamen beiden voor consult
Aggy en Aafke
Galgo Raja en kruising Yarik kwamen beiden voor consult
Jack Russel Fudge had verlammingsgradatie 4/5
Fam. Stapelbroek
Jack Russel Fudge had verlammingsgradatie 4/5

Een vraag of een afspraak?