NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Teerink
Kat Kyra kon door rugpijn niet goed lopen

Kyra was een vrolijke poes van 11 jaar. Op een gegeven moment zagen wij dat ze wat trok met haar rechter achterpootje. Bij onderzoek bij de dierenarts bleek zij een patella luxatie te hebben. Haar knieschijf zat als het ware los. Kyra zou hieraan geopereerd worden waarna ze een flinke periode benchrust zou krijgen om te herstellen. Maar goed, daarna zou ze weer goed kunnen lopen.

Kyra

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, waarbij het achterpootje van Kyra dermate onherstelbaar beschadigd was geraakt, moest het pootje geamputeerd worden. Na een periode van herstel moest Kyra weer leren lopen op haar 3 pootjes. Uiteindelijk herstelde zij goed en kon ze zelfs weer trappen op rennen.

Op een gegeven moment zakte Kyra af en toe door haar achterpootje heen en ging ze veel liggen. Bij de dierenarts werd geconstateerd dat haar rug erg gevoelig was. Wij werden doorverwezen naar mevrouw Aharon in Noorden. Zij onderzocht Kyra en constateerde dat haar ruggenwervels scheef stonden waardoor ze pijn had en niet meer goed op haar ene pootje kon lopen.

Kyra werd behandeld aan haar rug en ze onderging het heel goed. Vervolgens mocht ze twee weken niet springen en trappen lopen. Met een paar aanpassingen in huis was dit goed te doen.

Na 2 weken kwam Kyra terug voor controle. Het zag er veel beter uit, maar nog een kleine correctie was noodzakelijk. Kyra kon weer goed lopen en ze zakte niet meer door haar pootje heen.

Kyra

Wij zijn nog een keer voor controle geweest na drie maanden. Daar werd ook nog een kleine correctie aan haar rug toegepast. Bij de laatste controle, drie maanden daarna, was gelukkig alles goed.

Kyra is nu weer een blije poes die weer alles kan. Zelfs trappen op rennen schuwt ze niet. Wij zijn erg blij met het herstel van Kyra door de behandeling van mevrouw Aharon.

Lees ook de volgende verhalen:
Sportkeuring bij een kampioen
Mevr. Harms
Sportkeuring bij een kampioen
Lex de brokkenpiloot...
Conny en Brenda Paap
Lex de brokkenpiloot...
Jack Russell Nina doet aan Flyball
Mevr. Meijer-Schaller
Jack Russell Nina doet aan Flyball
Duitse Herder Knoet vertoonde ontwijkgedrag
Fam. Madou
Duitse Herder Knoet vertoonde ontwijkgedrag

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?