NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Schram
Jack Russell Bart ging van verlamd naar genezen

Vrijdag 6 mei 2016 raakte onze Jack Russel ineens verlamd. Hij begon met scheef lopen, was erg pijnlijk. Binnen een paar uur was hij helemaal verlamd. Hij kon niet plassen en poepen en had geen gevoel in zijn achterpoten. Gelukkig is onze dochter dierenarts en kon ze hem meenemen naar de praktijk. Met veel pijnstillers en een katheter ging hij weer naar huis.

Gelukkig konden we 10 mei meteen al terecht bij dokter Aharon in Noorden. Daar stelden zij en haar collega Frederique vast dat Bart een ernstige verlamming (hernia) had, graad 4. Kans was klein dat hij zou gaan genezen.

Maar dokter Aharon ging hem zo goed mogelijk behandelen. Ook kregen we goed advies hoe we hem moesten tillen en zo veel mogelijk rust geven. En een kinderbox aanschaffen op de hoogste stand, zodat we Bart makkelijk kunnen tillen. We zijn al wat ouder en Bart weegt bijna 11 kilo.

Ook hebben we een hondenbuggy aangeschaft om hem naar buiten te laten om te poepen en te plassen. Met 3 keer per dag een katheter zorgden we wel dat hij zijn blaas kon legen. Ook verloor hij urine en poep in de box, dus wassen en wassen. Het duurde ongeveer 2 weken voor hij zelfstandig kon plassen.

23 mei gingen we op controle bij dokter Aharon. Daar deed hij zelfstandig zijn behoefte in haar tuin. We konden niet geloven wat we zagen, wel wat wiebelend op zijn poten maar dokter Aharon vond hem duidelijk opgeknapt en noemde het graad 2. Met opnieuw een behandeling van dokter Aharon en een loopbroek voor Bart gingen we weer naar huis. Met heel veel goede adviezen om verder te gaan.

Inmiddels is Bart heel goed opgeknapt, hij loopt, rent en speelt. Eerst nog wat scheef, maar hij knapt nog steeds verder op.

Dokter Aharon, bedankt voor je kunde en al je adviezen op de mail en per telefoon, we zijn heel goed begeleid.

Vriendelijke groeten,

Ank, Kees en Heide en natuurlijk Bart

Lees ook de volgende verhalen:
Franse Bulldog Chef had een flinke nekhernia
Sophie Wouters en Rob Maillé
Franse Bulldog Chef had een flinke nekhernia
Bobbie raakte op 15 jarige leeftijd verlamd
Fam. Wagemans
Bobbie raakte op 15 jarige leeftijd verlamd
Teckel Jaap had een hernia
Fam. van Maanen
Teckel Jaap had een hernia
Mechelse Herder Salsa is mede door behandeling 16 jaar geworden
Mevr. van Wetten
Mechelse Herder Salsa is mede door behandeling 16 jaar geworden

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?