NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Meerloo-Vossen
Golden Retriever Casper had moeite met lopen en kwam moeilijk overeind

Onze Golden Retriever Casper van ruim 11 jaar kreeg rond het voorjaar van 2015 problemen met lopen en kon moeilijk overeind komen. Soms zakte hij tijdens het wandelen door zijn poten en lag dan op de grond, net of hij helemaal geen kracht meer in zijn spieren had. Eenmaal weer overeind liep hij gewoon door alsof er niets aan de hand was. Een aantal keren bij de dierenarts geweest, rust gegeven etc. maar het wilde niet beter worden.

Via internet en op aanraden van de dierenarts zijn wij in april 2016 bij dr. Aharon terecht gekomen. Bij het eerste consult zijn er 3 wervels rechtgezet en bij het tweede consult in mei nog twee wervels. Verder hebben wij een bewegingsschema meegekregen en is speciaal voer en visolie geadviseerd. De eerste dag na de consulten was Casper wat uit zijn doen maar dat werd snel anders. Hij wilde weer lopen en spelen en zag er veel energieker uit dan voorheen. En het ging steeds beter. In het begin liepen we weinig maar hij gaf al snel zelf aan dat hij meer wilde.

Op 16 augustus gingen wij opnieuw voor controle en dr. Aharon stond er zelf versteld van hoe hij was vooruit gegaan. Casper liep “met een grote grijns” heel energiek te huppelen. Zijn wervels waren keurig op hun plek blijven zitten. Hij heeft nog wel weinig spierkracht in zijn achterhand maar van ’n hond van 11 jaar kan je natuurlijk ook geen jonge hond meer maken.

Complimenten aan dr. Aharon want zij heeft er zeker alles uitgehaald wat mogelijk was. Casper beweegt nu boven verwachting goed en is weer een blije en actieve hond die zich uiteraard wel naar zijn leeftijd moet gedragen.

Lees ook de volgende verhalen:
Babs, de teckel die het niet heeft gehaald
Mevr. Schuurmans
Babs, de teckel die het niet heeft gehaald
Ridgeback Mees had hernia klachten in haar nek
Fam. Helmens
Ridgeback Mees had hernia klachten in haar nek
Dani 9 jaar na een nekhernia
Mevr. Jager
Dani 9 jaar na een nekhernia
Tervuerense Herders Ingmar en Grando hadden beide klachten
Fam. Evertse
Tervuerense Herders Ingmar en Grando hadden beide klachten

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?