NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Jager
Dani 9 jaar na een nekhernia

Dani, onze ruwharige standaard teckel, is inmiddels 12 jaar. Toen hij 3 jaar oud was, kreeg hij een nekhernia. Via internet zijn we bij dokter Aharon terecht gekomen en zij heeft hem er helemaal vanaf geholpen! Het eerste jaar daarna zijn we nog op controle geweest, maar het ging zo goed dat dit verder niet meer nodig was. In de tussenliggende (zeven) jaren heeft hij in de zomers veel gezwommen en verder maakte ik twee keer per dag een grote wandeling met hem. Verder natuurlijk ieder jaar mee op vakantie en hij is al die jaren in een superconditie geweest!

Vlak nadat onze kleine ondeugd 10 jaar was geworden, brachten wij een bezoek aan de dierenarts omdat hij een walnoot met harde schil en al had opgegeten. Dit ging natuurlijk niet goed en bij het maken van foto's bleek dat hij een blaassteen had. Deze moest operatief worden verwijderd. Na de operatie leek hij in eerste instantie snel op te knappen, totdat hij buiten op een vreemde manier, met een gebogen hoofd, aan de lijn liep. Hij was lusteloos, wilde niet meer uit en het liefst onder een dekentje op de bank liggen. Alleen in eten had hij nog zin.

Onze dierenarts vertrouwde het niet en heeft direct uitgebreid onderzoek gedaan. Daarbij zijn ook foto's van zijn rug en nek gemaakt. De uitslag was dat hij spondylose had op twee plaatsen, bij nek en einde rug. Hij kreeg pijnstilling, maar ondanks deze medicijnen knapte hij niet echt op.

Uiteindelijk zijn we met Dani naar Noorden gereden. Volgens dokter Aharon viel de spondylose mee. Zij heeft zijn nek en rug behandeld en het middel Iso-Joint Acute voorgeschreven. Dit is een voedingssupplement met een natuurlijke pijnstiller en glucosamine.

Na twee weken weer terug op controle, nog éénmaal zijn rug behandeld (nek was niet meer nodig) en daarna is Dani weer uit het dal geklommen. We zijn inmiddels gestopt met de pijnstillers en geven nu alleen nog maar Iso-Joint Acute. Dit werkt prima.

Door de alertheid van onze dierenarts Mariëlle Vossen en dokter Aharon hebben zij hem letterlijk weer op de been gekregen. Ook wordt na ieder bezoek aan dokter Aharon onze dierenarts ingelicht, zodat er een goede communicatie is.

In augustus is onze boef 12 jaar geworden. Na de blaassteenoperatie had ik niet gedacht dat hij deze leeftijd nog zou halen. Weliswaar loopt hij niet meer zo snel, maar hij doet het nog heel goed en is speels zat. Hij houdt wel van uitslapen op zijn oude dag…

De foto's die jullie zien zijn van Dani toen hij drie jaar was en van nu, op twaalf-jarige leeftijd. Ook een zwemfilmpje mag natuurlijk niet ontbreken. We hopen dat hij nog een aantal jaren bij ons mag blijven. Beide artsen denken hier gelukkig positief over en dat moeten we hebben!

Dokter Dorit, Dani zegt "tot ziens" en we zien elkaar weer in april, hoewel dit volgens u eigenlijk niet nodig is…

Een knuffel van onze trouwe viervoeter Dani

Lees ook de volgende verhalen:
Joep, onze stoere dwergteckel
Brigitte Verheij
Joep, onze stoere dwergteckel
Terrier Noeska raakte verlamd na een val van de trap
Mevr. van der Neut en de heer Blanken
Terrier Noeska raakte verlamd na een val van de trap
Teckel Floris wilde niet meer lopen
Rob en Jantina
Teckel Floris wilde niet meer lopen
Dwergteckel Puck had hernia graad 5
Fam. Remmerswaal
Dwergteckel Puck had hernia graad 5

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?