Ervaringen van onze klanten

Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Kloos
Kater Baghera begon te zwalken

Ooit, 8 jaar geleden, begon mijn kat Tijger te zwalken en raakte vervolgens verlamd. Toen kende ik Drs. Dorit Aharon nog niet. We hebben haar uiteindelijk moeten laten inslapen. Het was geen katwaardig bestaan.

Ik word gevraagd hem af te leiden door te kroelen en ze zet zijn wervels en heupen recht. Ik sta versteld. Advies: stop maar met de Metacam (pijnstilling), heeft hij niet meer nodig, geef hem geen kans om te springen en over twee weken wil ik hem graag terug zien.

In die 2 weken heeft hij niet gesprongen. Hoe heb ik dat gedaan? ? Deuren dicht tussen de ruimtes zodat hij geen trap kan pakken. ? Een lange plank met vloerbedekking naar de bank en deze tegen het kozijn zodat hij naar buiten kan kijken. ? Alle stoelen op tafel en alles wat maar te bespringen was eruit of vol gezet. De tuin was al afgesloten en ook zodanig aangepast dat hij enkel kan rondlopen. ? De eerste dagen veel rust boven op de slaapkamer en per dag opgebouwd met af en toe een uurtje "vrij lopen" beneden in de kamer en in de tuin.

Ik zie hem opknappen. Zijn waggelen wordt minder, de stukken die hij loopt meer. Na twee weken op controle: hij loopt weer normaal, het zitten gaat beter, zakt nog wel een beetje snel door omdat de knieschijf verschiet maar het is beduidend beter. Dat blijft opletten.

Het is augustus. Wederom, en nu trots, met een filmpje van Baghera waar hij goed op loopt naar Drs. Dorit Aharon. Baghera maakt gebruik van de planken met vloerbedekking, de deur naar de gang is altijd gesloten om traplopen te verhinderen. Vrienden en kennissen weten ervan en iedereen let op. Ik draag hem gewoon naar boven en naar beneden. Ik houd hem met zijn rug recht tegen mijn buik, blik op vooruit. Achterpootjes in mijn ene hand en zijn voorpootjes in de andere hand. We slapen inmiddels weer gewoon op bed (kreeg zelf rugklachten ;-)). Trapje ervoor zodat hij het bed op en af kan, kattenbak erbij, water en voer voor de nacht.

Hij rent iedere dag zijn gekke ronde weer door de kamer, plank op, plank af, over de bank en met een noodvaart de tuin in en terug. Wat zijn wij blij!

Update 26-4-2017

Beste mevrouw Aharon,

Het gaat helemaal top met Baghera. Hij heeft nog steeds iedere dag dikke pret. Rent over de planken en door de tuin. Hij ziet er gezond uit. Fijne dag.

Met vriendelijke groeten

Jacqueline kloos

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Lotje begon moeilijk te lopen door een rughernia
Mw. Klein-Aberson
Teckel Lotje begon moeilijk te lopen door een rughernia
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker
Fam. Goudappel
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker
Kat Alfa van 17 jaar is weer helemaal de oude
Fam. Woud
Kat Alfa van 17 jaar is weer helemaal de oude
Teckel Dorus wilde niet lopen of eten
Mevr. Broer
Teckel Dorus wilde niet lopen of eten

Een vraag of een afspraak?