NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Hulst
Teckel Bunny van verlamd naar genezen verklaard

Op woensdag 11 november 2015 merkten wij bij een wandeling dat Bunny, onze dwergteckel van 6 jaar, niet graag meeliep. Ze liep veel langzamer dan normaal. Nu had Bunny wel vaker een dag dat ze "geen zin" had om te lopen, dus wij schonken er niet heel veel aandacht aan. De rest van de dag verliep normaal.

De volgende 3 dagen gingen wij naar het buitenland en de honden (3 teckels) bleven bij onze zoon en tienerdochter. De tweede dag meldden de kinderen dat Bunny niet naar buiten wilde en ze moeilijker leek te lopen. Wij besloten bij thuiskomst meteen naar de dierenarts te gaan en zo zaten wij op zondagochtend op het spoedspreekuur van de dierenarts in Den Haag. De dierenarts constateerde een hernia en Bunny kreeg meteen per infuus medicatie toegediend, waaronder Prednison. Afgesproken werd dat we maandag weer terug zouden komen.

Op maandag was er helaas nog geen verbetering te zien. Er werd andere medicatie geprobeerd en eind van de week zouden we weer langsgaan bij de dierenarts. Helaas ging Bunny steeds meer achteruit en kon ze aan het eind van de week niet meer lopen en was incontinent. De dierenarts stelde ons voor de enorm verdrietige keuze om erover na te denken Bunny in te laten slapen of om contact op te nemen met dr. Aharon.

We hadden inmiddels op internet al veel verhalen over dr. Aharon en haar behandelwijze gelezen en ook de dierenarts had goede ervaring met een andere teckel met verlammingsverschijnselen in zijn praktijk die door haar was geholpen. Wij besloten die dag nog contact met haar op te nemen en konden meteen de volgende dag komen.

Dr. Aharon onderzocht Bunny en zei dat ze een hernia niveau IV-V had. Het zou moeilijk worden, maar we gingen ervoor. De eerste zes weken moest ze totale benchrust krijgen en ze mocht er alleen maar uit voor de oefeningen die ze zes keer per dag moest doen en poepen en plassen. Het was moeilijk, maar met hulp van de kinderen en allemaal lieve mensen is het ons gelukt. Bunny deed het enorm goed en heel langzaam probeerde ze weer op haar enorm trillende pootjes te steunen. Ze had wel veel pijn, hiervoor kreeg ze pijnstiller die langzaam afgebouwd werd.

We gingen in totaal zes keer naar Dr. Aharon voor behandeling. Bunny kreeg extra visolie, vitamine B supplement en voedingssupplement capsules glucomotion UCII. Heel langzaam ging ze steeds iets vooruit. Waar ze in het begin op 2 voorpootjes met slepend achterlijfje door het huis ging, probeerde ze nu weer heel voorzichtig en enorm trillend te staan. Van staan werd het slingerend lopen/vallen (dronkenmansloop) tot langzaam lopen.

Na een half jaar kon ze weer lopen en rennen. Dr. Aharon verklaarde haar eind mei genezen. Bunny kan alles weer. Als ze rent hupt ze wel een beetje als een konijntje en bij het lopen is haar rechterpootje nog een beetje wankel, maar ze is weer blij, speelt weer, is supersnel en heeft geen pijn. Wij zijn dr. Aharon enorm dankbaar en hopen nog heel lang van onze Bunny te mogen genieten.

Lees ook de volgende verhalen:
Dalmatier Gijs had rugproblemen
Fam. de Ruig
Dalmatier Gijs had rugproblemen
Duitse Herder Lasco moest stoppen met de sport
Fam. Buren
Duitse Herder Lasco moest stoppen met de sport
Schnauzer Mosel became very lethargic and was dragging his legs
Joseph and Maria E.
Schnauzer Mosel became very lethargic and was dragging his legs
Sportief bezig zijn met je trouwe 4-voeter,
Heidi Claessens
Sportief bezig zijn met je trouwe 4-voeter,

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?