NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. van Benthem
Franse Bulldog Diva had al eerder rugklachten gehad

Op 24 maart wilde onze bul Diva opeens een trappetje niet op en ook over het drempeltje stappen leek moeilijk te gaan. Verder was zij echter nog vrolijk, totdat wij om 18 uur thuis kwamen en Diva trillend in haar mandje vonden. Ze wilde niet lopen en ook draaien in haar mand ging moeizaam.

Een jaar geleden had zij ook al eens rugklachten gehad, dit was met een pijnstiller en wat rust na een paar dagen over. Daardoor dachten wij nu wel gelijk aan haar rug. Omdat we nog een pijnstiller hadden liggen van de vorige keer, hebben wij deze aan haar gegeven en direct rust gegeven.

De volgende dag zijn we al vroeg naar de dierenarts geweest, deze constateerde een hernia. Er is een foto gemaakt die slecht gelukt was, maar ze dachten er op te kunnen zien dat het een hernia was en dat er ook andere wervels niet goed waren. Ze kreeg Prednison tabletten en pijnstilling en 6 weken bench rust (wij gebruikten een oude box).

Ik ben meteen op internet gaan zoeken en kreeg ook advies van iemand die met haar bul ook deze klachten had gehad en goede ervaring had met orthomanuele therapie bij dokter Aharon. We hebben direct een mail gestuurd (het was Pasen) en kregen nog dezelfde avond antwoord en advies wat te doen totdat wij bij haar terecht konden. Wij konden dinsdag al komen.

Diva werd al direct bij aankomst op haar gemak gesteld er werd een anamnese afgenomen en onderzoek gedaan. Wervels in het midden van haar rug zijn weer op hun plaats gezet en ook lager in de rug nog 1. Wij kregen het advies om absolute rust in bench/hok te hanteren en alleen naar buiten voor plassen/ontlasting. De pijnstilling die Diva had, konden we mee doorgaan en haar nek dagelijks masseren (deze voelde ook gespannen aan).

Mijn zoontje van elf was erbij en zat achter in de auto en na een kwartier zei hij: "het lijkt wel of het nu al werkt, ze ziet er zo ontspannen uit". Thuis alle regels opgevolgd. Ze kreeg nog pijnstilling maar al na twee dagen hebben we het haar niet meer gegeven, omdat ze niet te houden was in haar bench. Ze lag ondersteboven te spelen en gek te doen in de bench, ook na het stoppen van de pijnstilling was ze vol energie maar we hebben wel de volledige rust twee weken volgehouden. We zagen zelf geen enkele aanwijzing dat ze pijn zou hebben.

Maandag 11 april zijn we voor controle terug geweest en dokter Aharon was heel erg tevreden en wij waren ook heel blij dat het zo snel weer goed gaat met Diva. Nu mogen we gaan revalideren. Ze mag 6 x per dag 5 tot 10 minuten wandelen en dat gaat super. Thuis loopt ze los in de kamer (wel extra kleed aangeschaft omdat we laminaat hebben) en we zijn haar aan het leren niet meer te springen maar laag te blijven en dat gaat ook al steeds beter. Ook zorgen we dat ze dagelijks echt de nodige rust krijgt, dus echt gewoon op haar plekje slapen.

Wij zijn echt super tevreden. We gaan over een paar maandjes weer voor controle en hopen dat we met wat regeltjes wat betreft springen en rust ze verder een heerlijk hondenleventje zal hebben.

Familie van Benthem

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Tessa was eerst verlamd maar gaat nu weer op eendenjacht
Toon de Kruijf
Teckel Tessa was eerst verlamd maar gaat nu weer op eendenjacht
Marco had een jaar later een terugval
Fam. Bouman
Marco had een jaar later een terugval
Teckel Jaap had een hernia
Fam. van Maanen
Teckel Jaap had een hernia
Smokey kreeg twee keer een rughernia
Mevr. Klepper
Smokey kreeg twee keer een rughernia

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?