NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Connie de Witte
Teckel Rosso ging van verlamd naar genezen verklaard!

Op een maand na precies een jaar geleden, op een vrijdag, had ik het gevoel dat het niet goed zat met Rosso, mijn rooie stevige standaard teckel. Hij zwabberde met uitlaten op zijn achterpootjes en voor we terug waren van ons gebruikelijke rondje tilde hij zijn pootje niet meer op met plassen. Hij was down, at niet en dronk nauwelijks.

Die avond ben ik naar de dierenarts gegaan en die concludeerde (wat ik al vreesde) een hernia! Opereren was de enige optie volgens hem. Gelukkig leven we in het tijdperk van de sociale media. Op Facebook volg ik de pagina "Ruwhaarteckelpraat" en daar had ik al verscheidene keren de naam van Drs. Aharon langs zien komen. Uiteraard hoopte ik dat ik haar nooit hoefde te benaderen, maar nu was ik blij dat ik de site nog wist te herinneren: Kreupeldier.nl

Ik heb haar direct gemaild, in het weekend, en kreeg direct een mail terug! Maandag mocht ik langs komen! Intussen was het met Rosso behoorlijk achteruit gegaan. Hij kon zijn achterpootjes niet meer gebruiken, sleepte zich voort en kon ook zijn plas niet meer ophouden (wat hij overigens wel uit alle macht probeerde!) Het leek wel een zeehondje.

Gelukkig brak de maandag aan. Drs. Aharon was zelf met vakantie, dus haar vervanger heeft Rosso de eerste keer onderzocht en behandeld. De werveltjes werden zo gemanipuleerd dat ze weer wat ruimte gaven aan de zenuwen die knel zaten. (Voor de zekerheid had ik van tevoren nog wel een MRI scan laten maken en daar was inderdaad een forse hernia op te zien. We waren dus op de goede weg met orthomanuele therapie.)

Natuurlijk huppelde Rosso niet gelijk mee de praktijk uit. Het heeft nog aardig wat tijd en energie gekost voor hij weer op zijn pootjes kon staan, maar vooral rust, rust en nog eens rust!!! Met behulp van een looptuigje konden we elk uitje een minuut langer uitbreiden. Dat had voor een rooie stuiterbal als Rosso wel wat voeten in de aarde hoor!

Maar nu na een jaar en nog meer behandelingen van drs. Aharon zijn we zover dat we vandaag te horen kregen dat Rosso genezen verklaard is!!! Je snapt wel...Hier is het feest!!

Lees ook de volgende verhalen:
Duitse Herder Dolly was minder enthousiast en had moeite met opstaan
Chris en Corry
Duitse Herder Dolly was minder enthousiast en had moeite met opstaan
Gozer, van fanatieke werkhond naar huishond.
Marco de Boer
Gozer, van fanatieke werkhond naar huishond.
Onze allerbeste vriend en maatje Bengel.
Marian & Elmar Keijzer
Onze allerbeste vriend en maatje Bengel.
Diesel, Duitse Staande Hond Korthaar,
Heidi Claessens
Diesel, Duitse Staande Hond Korthaar,

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?