NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Diana van de Berkt
Duitse Herder Bert maakte een lelijke val tijdens training

Mijn naam is Diana en ben de troste fokker en eigenaar van onze Duitse Herder reu Berry van de Wiersdijk. Berry is een grote langpoot mug van nu bijna 6 jaar oud. Een grote, stevig geknokte hond uit werklijnen. Berry is bij ons gebleven zodat ik verder kon in de mijn zo geliefde IPO sport, in de hoop nu eens verder te komen dan alleen de reguliere wedstrijden. Berry maakt tot nu toe elke belofte waar die ik van hem had op jonge leeftijd.

Na diverse wedstrijden gelopen te hebben op nationaal niveau was het eind 2013 zover. We hadden ons gekwalificeerd voor de Wereldkampioenschappen Africhting. Dus met het team het vliegtuig in naar Pennsylvania in Amerika. Een ongelooflijke ervaring op zich. Helaas is Berry daar tijdens zijn oefeningen van een 1.80 hoge schutting naar beneden gevallen, maakte een rare draai maar landde toch weer op 4 poten. Je kon zien dat hij pijn had maar de goedzak ging gewoon verder met het programma nadat wij gecheckt hadden of hij nog normaal liep. Hij heeft daar medicatie gehad en massages om zijn spieren weer soepel te krijgen en te houden.

Thuis gekomen zagen we niet veel, behalve dat hij heel af en toe zijn linker achterpoot wat licht ontlastte maar geen reden tot zorgen of een bezoek aan een DA. Zomaar uit het niets was het opeens mis met hem in 2014. Halverwege het wedstrijd seizoen begon hij vreemd gedrag te vertonen. Hij wilde zijn oefeningen niet meer doen en even later wilde hij zijn hoofd niet meer optillen om me aan te kijken tijdens het volgen. Rap de DA gebeld en een verwijskaart gevraagd voor mevrouw Aharon van kreupeldier.nl. Gelukkig kon Bert heel snel terecht.

Daar aangekomen bleek dat er een wervel in zijn nek en een wervel in zijn lage rug waren verschoven. Waarschijnlijk nog steeds van de val in Amerika. Wervels werden goed gezet en een paar weken rust met alleen maar lopen en geen training. Helaas hebben we ons niet kunnen kwalificeren dat jaar omdat we gewoon te laat aan de bel hadden getrokken, maar geen nood. Liever een gezonde vrolijke hond thuis dan de top in de Africhting.

Na een paar weken terug op controle en alles was oké. Spieren in zijn rug hadden alles keurig op de plaats gehouden en we mochten weer beginnen met de sport. Langzaam opbouwen maar daarna gewoon weer volop aan de gang.

Door de goede en snelle actie van mevrouw Aharon en de nazorg voor Berry hebben wij ons dit jaar weer gekwalificeerd voor de Wereldkampioenschappen die dit keer in Zwitserland gehouden worden. Top, dank jullie wel voor de goede zorgen voor mijn kampioentje

Diana van de Berkt

Kennel van de Wiersdijk

Lees ook de volgende verhalen:
Joep is uiteindelijk overleden aan hartklachten
Fam. Smedts
Joep is uiteindelijk overleden aan hartklachten
Mechelse Herder Duma was erg humeurig naar andere honden
Fam. Smits
Mechelse Herder Duma was erg humeurig naar andere honden
Kat Mimi was stil en at niet meer
Mevr. Bogaards
Kat Mimi was stil en at niet meer
Joep kreeg 9 maanden later toch weer klachten
Fam. Smedts
Joep kreeg 9 maanden later toch weer klachten

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?