NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Harms
Sportkeuring bij een kampioen

Twee keer per jaar komen wij met onze sporthond Mikke bij mevrouw Aharon voor een preventieve sport-check. Mikke is een drie jaar jonge Greysther (kruising tussen een Greyhound en een Duitse Staande) uit Noorwegen. Deze hond wil niets liever dan..... rennen!

Omdat Mikke een erg bewegelijke hond is en veel verschillende trainingen doet om topfit te blijven, vinden wij het belangrijk dat de stand van al zijn wervels en botten regelmatig wordt gecheckt. Mevrouw Aharon kan dat als de beste: twee weken na de preventieve check in oktober jl. werden we Europees Kampioen bikejoring in Schotland!!

Bikejoring is mountainbiken met de hond waarbij de hond je als het ware iets voorttrekt. Uiteraard moet je zelf ook flink doorfietsen, goed sturen en de juiste commando’s aan de hond geven om zo snel mogelijk het uitgezette parcours af te leggen. We halen soms snelheden van meer dan 40 kilometer per uur.

Belangrijk bij deze sport is dat de honden in topconditie zijn én blijven en een preventieve sportkeuring hoort daar absoluut bij :-) De naam van de website "kreupeldier" is dus helemaal niet van toepassing op onze hond: deze is mega fit en dat willen we graag zo houden!!

Hieronder een actiefoto van ons tijdens het EK in Schotland!

Met vriendelijke groet,

Carlien Harms

Lees ook de volgende verhalen:
Hollandse Herder Jenne werd agressiever
Fam. Mulder
Hollandse Herder Jenne werd agressiever
Teckel Bunny van verlamd naar genezen verklaard
Fam. Hulst
Teckel Bunny van verlamd naar genezen verklaard
Bram, een knappe Spaanse kerel
Hannie Heezius
Bram, een knappe Spaanse kerel
Labrador Berry had een nekblessure opgelopen
Aad en Berry Lok
Labrador Berry had een nekblessure opgelopen

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?