Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Margreet Wegter
Het verhaal van Rowan en de puppykeuring

Al sinds een paar jaar kwamen we met enige regelmaat bij mevr. Aharon met onze 3 Ierse setters. In eerste instantie met Flynn nadat hij een hernia gehad had. Mevr. Aharon zei direct dat ze het jammer vond dat ze hem niet eerder had gezien, dan was de kans dat ze veel voor hem kon doen groter geweest. Niettemin had Flynn zoveel baat bij de behandelingen dat we al snel besloten om zijn broertjes Bowie en Tommy ook mee te nemen. Naarmate ze ouder werden kregen die ook wat moeite om op te staan en liepen wat strammer dan voordien.

Telkens als bekken, wervels, heupen en dergelijke weer netjes op hun plek gezet waren, liepen de mannen weer als een zonnetje. Ze hebben in hun laatste jaren heel veel profijt gehad van haar behandelingen. De mannen zijn resp. 11, 11 ½ en 12 ½ jaar oud geworden.

Nadat de boys overleden waren, was het tijd voor een nieuwe pup. Nu ben ik van mening dat voorkomen beter is dan genezen en dus heb ik een afspraak gemaakt voor een puppykeuring van onze setter Rowan.

Hij is nu 4 ½ maand oud en een en al slungel op hoge pootjes. Een heerlijk mannetje, lekker ondeugend. Hij eet goed, plast en poept goed en vindt rennen in het bos het einde. Om er zeker van te zijn dat hij de best mogelijke start krijgt, is hij helemaal nagekeken door dr. Aharon.

Ze kwam tot de conclusie dat hij heel goede heupen en gewrichten heeft en dat alles op de juiste plaats zit. Helemaal de perfecte pup!! Tegen de tijd dat Rowan een jaar oud is, herhalen we dit onderzoek nog een keer en dan hopen we natuurlijk op hetzelfde fantastische resultaat.

Mijn advies aan alle puppy eigenaren is dan ook om niet alleen de hond te laten behandelen bij problemen, maar ook preventief zoals met een keuring om problemen te voorkomen!

Met vriendelijke groet,

Mevr. Wegter

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Dani krijgt meer beweging dankzij nieuwe vriend
Mevr. Jager
Teckel Dani krijgt meer beweging dankzij nieuwe vriend
Oud-Duitse Herder Scott had al jong artrose
Fam. de Oude
Oud-Duitse Herder Scott had al jong artrose
Marco had een jaar later een terugval
Fam. Bouman
Marco had een jaar later een terugval
Fox Kelsa heeft ineens geen fut meer
Mevr. Klopma
Fox Kelsa heeft ineens geen fut meer

Een vraag of een afspraak?