NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Margreet Wegter
Het verhaal van Flynn, Bowie, Tommy en puppykeuring van Rowan en Flame.

Al sinds een paar jaar kwamen we met enige regelmaat bij mevrouw Aharon met onze drie Ierse setters. In eerste instantie met Flynn nadat hij een hernia gehad had. Mevrouw Aharon zei direct dat ze het jammer vond dat ze hem niet eerder had gezien, dan was de kans dat ze veel voor hem kon doen groter geweest. Niettemin had Flynn zoveel baat bij de behandelingen dat we al snel besloten om zijn broertjes Bowie en Tommy ook mee te nemen. Naarmate ze ouder werden kregen die ook wat moeite om op te staan en liepen wat strammer dan voordien.

Telkens als bekken, wervels, heupen en dergelijke weer netjes op hun plek gezet waren, liepen de mannen weer als een zonnetje. Ze hebben in hun laatste jaren heel veel profijt gehad van haar behandelingen. De mannen zijn respectievelijk 11, 11½ en 12½ jaar oud geworden.

Nadat de boys overleden waren, was het tijd voor een nieuwe pup. Nu ben ik van mening dat voorkomen beter is dan genezen en dus heb ik een afspraak gemaakt voor een puppykeuring van onze setter Rowan.

Rowan

Hij is nu 4½ maand oud en één en al slungel op hoge pootjes. Een heerlijk mannetje, lekker ondeugend. Hij eet goed, plast en poept goed en vindt rennen in het bos het einde. Om er zeker van te zijn dat hij de best mogelijke start krijgt, is hij helemaal nagekeken door dokter Aharon. Ze kwam tot de conclusie dat hij heel goede heupen en gewrichten heeft en dat alles op de juiste plaats zit. Helemaal de perfecte pup!!

Tegen de tijd dat Rowan één jaar oud is, herhalen we dit onderzoek nog een keer en dan hopen we natuurlijk op hetzelfde fantastische resultaat. Daarbij hebben we toen ook zijn inmiddels gearriveerde “broertje” Flame meegenomen. Ook die is aan een grondig onderzoek onderworpen en volledig goedgekeurd. Inmiddels zijn mijn setter jochies 3½ en 2½ jaar oud en een brok energie die niets leuker vinden dan zwemmen, rennen en achter de hazen en fazanten aan te gaan.

Flame

Mijn advies aan alle puppy eigenaren is dan ook om niet alleen de hond te laten behandelen bij problemen, maar ook preventief zoals met een keuring om problemen te voorkomen!

Lekker ondeugend.

Met vriendelijke groet, Margreet Wegter.

Lees ook de volgende verhalen:
Sportief bezig zijn met je trouwe 4-voeter,
Heidi Claessens
Sportief bezig zijn met je trouwe 4-voeter,
Dommel en Douwe hadden beide rugproblemen
Gerbert & Sandra
Dommel en Douwe hadden beide rugproblemen
Teckel Loulou ging op haar oude dag wat moeilijker lopen
Mevr. Palli
Teckel Loulou ging op haar oude dag wat moeilijker lopen
Duitse Dog Neo kreeg na een rugoperatie weer een terugval
Magda Oosting
Duitse Dog Neo kreeg na een rugoperatie weer een terugval

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?