NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Mulder
Hollandse Herder Jenne werd agressiever

Sinds een paar jaar volg ik met mijn Hollands Herderteefje Jenne van 4.5 jaar een apporteer-cursus bij Sonja Verhoef. De training vindt telkens op een andere plek plaats, ergens buiten, en het is elke zaterdag een feestje! Het enige zorgpuntje was Jenne's gedrag t.o.v. vreemde honden die het trainingsterrein kwamen verkennen. Ze kon dan wat grommen en grauwen, maar dit was goed onder controle te houden.

Tot dit najaar. Haar gedrag werd heftiger, agressiever, zelfs als ze losliep. Dat was eerder nooit het geval, ze kon overal zonder probleem loslopen. Ook het apporteren ging met minder enthousiasme, met name als het terrein wat moeilijker werd (bijv. een dummy zoeken in het bos). Sonja ontdekte dat ze last had van haar rug en adviseerde mij naar een dierenarts/orthomanueel therapeut te gaan.

Gelukkig kon ik al heel snel terecht bij dr. Aharon. Jenne bleek op twee plaatsen in haar rug én in haar nek wervelproblemen te hebben, mogelijk veroorzaakt door een harde botsing met een wild spelende grote en sterke jonge reu. Ze is direct behandeld en met de nodige pijnstillers zijn we gaan revalideren.

Een maand later terug voor controle: ze liep goed en de rug is pijnloos. De nek nog niet helemaal, maar daar blijven we aan werken.

Jenne is weer een veel blijere en meer relaxte hond! We zijn voorzichtig begonnen met de apporteer-training en ze gaat het weer “ouderwets” leuk vinden. De agressie is duidelijk véél minder, ze kan weer gewoon lekker loslopen!

Lees ook de volgende verhalen:
Politiehond Jason en zijn sportkeuring
D. Waller
Politiehond Jason en zijn sportkeuring
Kat Orchkidea liep mank
Fam. Krooshoop
Kat Orchkidea liep mank
Erythros was een zwerfhond die werd opgeleid als hulphond
Mevr. Eikelenboom
Erythros was een zwerfhond die werd opgeleid als hulphond
Australian Labradoodle Boef had slechte heupen en een hernia
Fam. Korvers
Australian Labradoodle Boef had slechte heupen en een hernia

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?