Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Wim en Liedia
Chihuahua Choogie had een nekhernia

In juni 2012 hebben we Choogie geërfd na het overlijden van een 78 jarige vriendin uit Westzaan. Zij had ons ooit gevraagd of wij Choogie in huis wilden nemen, mocht er een einde aan haar leven komen, anders zou ze naar een asiel moeten. Wij hebben toen natuurlijk "ja" gezegd. Het was namelijk haar alles, een hele lieve, zeer goed luisterende Chihuahua van 9 jaar oud.

Ze was al snel gewend bij ons, maar werd helaas eind 2012 getroffen door een nekhernia. We waren al vele malen bij onze dierenarts in Varsseveld geweest tot we arts Anne A. troffen. Zij gaf ons de tip om naar mevrouw Aharon in Noorden te gaan.

Choogie had zo'n erge pijn, dat we haar op een dekentje lieten zitten, de 4 punten van de deken vast moesten pakken en haar dan al tillende naar haar uitlaatplekje moesten brengen. Ze jankte het namelijk uit van de pijn. We konden haar niet eens meer optillen. We gingen het proberen, want anders moeten we haar een spuitje geven omdat dit geen leven is voor het mooie beestje.

Maart 2013 richting mevrouw Aharon gegaan. Daar werd ze liefdevol ontvangen en er werd bevestigd dat ze heel veel pijn had. Na een corrigerende behandeling, pijnstillende medicatie en voorgeschreven rust, zijn we weer richting het oosten gereden (130 km).

We zijn na telefonisch contact en na een paar weken weer voor controle geweest en je had mevrouw Aharon moeten zien stralen. Choogie, de grootste patiënt ooit, kon zich weer goed verplaatsen en liep weer vrolijk showend door de tuin van mevrouw Aharon.

Zonder deze kundige arts had ons, inmiddels niet meer weg te denken, adoptiehondje het zeker niet gered. 15 december 2014 zijn we nog een keertje voor controle geweest en we zagen de oogjes van mevrouw Aharon en haar assistente stralen. "Wat doet ze het toch goed! Bijna 12 jaar oud, geweldig!" Onze dank en vooral die van Choogie gaan uit naar de medewerksters van Kreupeldier in Noorden.

Choogie ligt heerlijk in haar mandje naast de kerstboom te genieten van haar pijnloze mooie oude dag.

Groetjes Wim en Liedia en een poot van Choogie uit Varsseveld (Gld)

Lees ook de volgende verhalen:
Smokey kreeg twee keer een rughernia
Mevr. Klepper
Smokey kreeg twee keer een rughernia
Golden Retriever Kaatje heeft nog 3 hele goede jaren gehad
Mevr. Verhoeven
Golden Retriever Kaatje heeft nog 3 hele goede jaren gehad
Babs, de teckel die het niet heeft gehaald
Mevr. Schuurmans
Babs, de teckel die het niet heeft gehaald
Ruwharige teckel Bella is na verlamming weer volledig hersteld
Fam. Mets
Ruwharige teckel Bella is na verlamming weer volledig hersteld

Een vraag of een afspraak?