Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. de Ruig
Dalmatier Gijs had rugproblemen

Toen Gijs pijn aangaf bij het inspringen in de auto, moeizaam de trap ging oplopen en zijn rechter achterpoot niet belastte bij stilstand, zijn we direct naar de dierenarts gegaan. Deze constateerde een blessure aan een strekspier in de rug. Rimadyl (pijnstiller en ontstekingsremmer) en rust voor 2 weken werd voorgeschreven.

Na een week was er totaal geen verbetering. Gijs bleef scheef staan en had duidelijk pijn. Weer terug naar de dierenarts. Deze constateerde een stijve rug maar kon verder niks dan rust voorschrijven.

Op aanraden van een buurtgenoot zijn we terecht gekomen bij orthomanueel dierenarts drs. Aharon in Noorden. Zij zag meteen dat Gijs veel pijn had. Zij heeft ook de foto van de rug bestudeerd. Bij de eerste behandeling heeft zij de rug van Gijs manueel gecorrigeerd. Daarna eerst weer rustig aan gedaan en toen langzaamaan de wandelingen gaan uitbreiden met oefeningen waarbij de achterhand werd versterkt. Gijs werd weer aanzienlijk vrolijker en vertoonde geen pijnklachten meer. De trap neemt hij weer moeiteloos.

Voor de veiligheid gebruiken wij nu een loopplank voor de auto. Na drie behandelingen bij drs. Aharon kunnen wij zeggen dat we weer een vrolijke, levenslustige hond hebben die weer het spel opzoekt en lekker door de bossen kan rennen. We gaan veel met hem zwemmen en fietsen zodat de rugspieren goed getraind worden.

Het hele traject werd door Proteq vergoed. Wij zijn vooral heel blij dat er geen MRI-scans en operaties nodig zijn geweest om tot zo'n mooi herstel te komen.

Lees ook de volgende verhalen:
DJ kreeg acuut een ernstige hernia
Fam. Langedijk
DJ kreeg acuut een ernstige hernia
Kat Orchkidea liep mank
Fam. Krooshoop
Kat Orchkidea liep mank
Kat Alfa van 17 jaar is weer helemaal de oude
Fam. Woud
Kat Alfa van 17 jaar is weer helemaal de oude
Teckel Boaz ging van lichte hernia naar verlamde achterhand
Sandra Meester
Teckel Boaz ging van lichte hernia naar verlamde achterhand

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?