NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Dierckx
Jack Russel Sammeke had een hernia

Zaterdagnacht, 14/09/2013

Sam begint zwaar te hijgen, te slijmen en kruipt onder het bed. Hij wil niet komen en hapt naar ons. Uiteindelijk krijgen we hem in de bench. Bij het lopen is hij heel voorzichtig, alsof hij over vuur loopt. De volgende ochtend zijn we direct naar de dierenarts gegaan. Diagnose: vermoedelijk darmproblemen. Er volgt een spuitje en we krijgen pijnstillers mee.

Zondagnacht, 15/09/2013

Sam gaat achteruit. Hij kan niet goed op zijn achterpoten blijven staan. De dierenarts denkt aan een hernia en er wordt gestart met een dagelijkse acupunctuur + elektro behandeling. Sam krijgt meer pijnstillers mee. In de week die volgde werd de dosering pijnstillers verhoogd. De situatie verslechterde ondanks de acupunctuur. Hij kreeg een dronkemans-loopje. Zolang hij maar voldoende pillen kreeg, had hij geen pijn. We moesten geduld hebben, zei de dierenarts.

Op het internet zijn we “Kreupeldier.nl” tegengekomen en hebben deze volledig bestudeerd, ook de verhalen. Aan mijn dierenarts liet ik weten dat op deze website “zo min mogelijk beweging” vermeld staat. “Nee”, reageerde de dierenarts, ik mocht Sammeke zeker niet opsluiten in de bench. Hij moest beweging hebben. “Mensen moeten ook blijven bewegen”, zei mijn dierenarts.

Vrijdag, 04/10/2013

Het gaat steeds slechter. Sam heeft geen gevoel meer in zijn achterpoten en kan niet meer recht staan. Volgens de dierenarts kon het ruggenmergkanker zijn. Scan laten maken was overbodig. Sammeke heeft hydrotherapie gehad en fysio maar geen verbetering. Sammeke had ook bijna geen controle meer over zijn behoeftes. De dierenarts liet weten dat het hier stopt voor Sammeke.

Gebeld met praktijk van dr. Aharon. We mochten 's middags al komen maar omdat het 2 uur rijden is, was dit niet haalbaar. Woensdag verwachtte zij ons, Sammeke mocht niet meer uit de bench.

Dr. Aharon heeft enkele werveltjes rechtgezet. Sammeke had tevens een zware hernia. Hij moest minstens 4 weken complete bench rust hebben en met rust gelaten worden. Dr. Aharon liet weten dat Sam binnen de week verbetering moest tonen.

Sammeke staat rechtop in de bench!! De voetjes staan nog gedraaid met de kussentjes naar boven maar hij staat zelf recht. De volgende dagen probeert hij rechtstaand te plassen. Wat een moedig kereltje.

Dr. Aharon was even enthousiast als ons met het resultaat. We kregen een programma mee naar huis. Ook de pijnstillers werden afgebouwd. Dankzij het steunbroekje uit de praktijk had Sam meer steun tijdens het lopen.

Er waren slechts 3 afspraken nodig om Sam te helpen. Tijdens de 4de afspraak met dr. Aharon liep Sam heel stoer zelf naar binnen. Hij is weer de gelukkige, speelse kameraad van ons gezin.

We hebben beslist om in de toekomst op controle te blijven gaan bij dr. Aharon. Indien iemand vragen heeft dan mag u mij mailen: a.vandeneynde@telenet.be

Maak niet dezelfde fout als ons om te blijven wachten tot het fataal kan zijn.

Sammeke uit België.

Lees ook de volgende verhalen:
Update: Nikkie haar gedrag naar andere honden is nu goed
Tonny
Update: Nikkie haar gedrag naar andere honden is nu goed
Wolfalike Yorek en Tasmaskan pup Lyra
Marlies Rasker
Wolfalike Yorek en Tasmaskan pup Lyra
Lex de brokkenpiloot...
Conny en Brenda Paap
Lex de brokkenpiloot...
Franse Bulldog Diva had al eerder rugklachten gehad
Fam. van Benthem
Franse Bulldog Diva had al eerder rugklachten gehad

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?