Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Brom
Drentsche Patrijs Django werd Clubkampioen

Faublus Django is voor ons de 5e pup uit de kennel van 't Patrieske. Deze Drentsche Patrijshond is van pup af aan gewend aan gedoseerd lopen, ravotten, zwemmen en spelen. In en uit de auto klimmen gaat via een loopplank.

Omdat mijn vrouw dierenartsassistente is, wordt de gezondheid van onze honden (naast Django hebben we ook Ascon en soms Sammie van dezelfde kennel in huis) goed in de gaten gehouden. Elke vorm van kreupel lopen valt direct op waarna er actie wordt ondernomen. Omdat je niet alles ziet, worden de drie broers (want allemaal hebben ze dezelfde moeder) jaarlijks aan een sportkeuring onderworpen.

De broers zijn nu alle drie voor de derde keer gekeurd. Op enkele kleine skeletcorrecties na krijgen de Drenten de complimenten voor hun bespiering, soepelheid en gangwerk. Dit hebben ze ook te danken aan de wijze waarop ze los aan de fiets in het bos en water gaan wandelen. Op vier poten, zonder telgang en gespring, lopen de drie broers aan de fiets. Een mooi gezicht om te zien. Ook de andere wandelaars waarderen dit.

Nu was Django een veelbelovende pup en zou ik hem een keer showen op de clubmatch van de Drentsche Patrijs vereniging. Op 8 juni 2013 was het zover en reisden we naar Barneveld. Django had er veel plezier in, de baas minder.

Bij de beoordeling van de honden wordt gekeken naar exterieur, kleur, oogaanzet, etc. Maar het belangrijkste van alles: het gangwerk. In de open klasse reuen eindigde Django bij de beste vier en werd uiteindelijk eerste. Bij de eindkeuring van de reuen: eerste. Bij de finale keuring, u raadt het al want anders klopt de titel niet, de beste van de clubmatch.

Iedereen apetrots en de felicitaties vlogen in het rond. Getooid met een aantal bekers en diploma's zijn we tevreden naar huis gegaan.

Het gangwerk van Django en zijn baas heeft veel indruk gemaakt. Een jaarlijkse sportkeuring voor honden is wat dat betreft geen luxe. Het gangwerk van de baas was ook dik in orde en...hij gaat niet jaarlijks naar een keuring.

Lees ook de volgende verhalen:
Taran de gepensioneerde reddingshond
Dhr. van Deelen
Taran de gepensioneerde reddingshond
Politiehond Jason en zijn sportkeuring
D. Waller
Politiehond Jason en zijn sportkeuring
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker
Fam. Goudappel
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker
Jimmy
Jos en Jeannette Hofstede
Jimmy

Een vraag of een afspraak?