NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
-
Teckel Tommie had een nekhernia

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Tommie, een hele eigenwijze teckel. Een paar weken geleden was ik, nadat ik op de stoel probeerde te springen, op mijn rug gevallen met mijn kopje tegen de tafel! 's Avonds ging ik ineens heel raar lopen, als een kat met een hoge rug (ja, ja). Mijn baasje is toen met mij naar de dierenarts gegaan en deze kon niets vinden!

De avond daarop was het weer hetzelfde, dus...weer naar de dierenarts. Deze constateerde dat ik waarschijnlijk een nekhernia had. Ik kreeg pilletjes mee om de zwelling in mijn nekje te laten slinken. Mijn vrouwtje had in de tussentijd op internet gelezen dat Dr. Aharon in het plaatsje Noorden mij misschien zou kunnen helpen, want de dierenarts had verteld dat als de pilletjes niet zouden helpen ik verder onderzocht moest worden. Dus had zij een afspraak voor mij gemaakt op vrijdag.

Toen wij daar aankwamen en ik onderzocht was, zag deze lieve dokter dat ik wel degelijk een nekhernia had en zij was zo vrij geweest om een afspraak te regelen bij Dr. Edgar Scheepens van de Specialistische Dierenkliniek Utrecht. Daar zijn wij naartoe gegaan en ook deze dokter heeft mij onderzocht en ik moest meteen door naar de Uithof voor een CT-scan. Mijn vrouwtje vond dit helemaal niet leuk, maar ik ben een bikkeltje en liet dus niets merken.

Na die scan moesten wij weer terug naar Dr. Edgar (mijn grote vriend) en die vertelde dat ik een fikse nekhernia had en geopereerd moest worden! Omdat het al laat was op vrijdag kreeg ik tegen de pijn een morfine pleister op mijn rug geplakt om het weekeinde door te komen. Ik heb dat weekend helemaal niets gevoeld.

's Maandags om 14.00 uur werd ik door mijn baasje naar Dr. Edgar gebracht en deze heeft mij geopereerd. Ik moest na de operatie heel veel rusten en niet veel bewegen. Dit was echt heel erg moeilijk, want ik moest in de bench.

Nu na 7 weken gaat het heel erg goed met mij! Ik ben nog op controle geweest bij Dr. Aharon en bij Dr. Edgar en deze waren heel tevreden. Het is heel erg gek maar sinds ik geopereerd ben, vinden mijn baasjes dat ik een heel ander hondje bent geworden! Ik eet gelijk mijn bakje leeg, wat ik voordien nooit deed. Maar ik ben en blijf toch Tommie!

Ik wil mijn lieve vriend Dr. Edgar en zijn "hulpjes" en mijn vriendin Dr. Aharon heel erg bedanken dat ze mij hebben geholpen.

Groetjes en dikke knuffel van Tommie.

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Tesca kreeg een acute nekhernia door een val van de stoel
Fam. Reichmann
Teckel Tesca kreeg een acute nekhernia door een val van de stoel
Kurt, mijn liefste maatje.
Edith Hagens
Kurt, mijn liefste maatje.
Teckel Jimmy had een hernia met verlammingsverschijnselen
Sanny Brouwer en Toine Oerlemans
Teckel Jimmy had een hernia met verlammingsverschijnselen
Snoezelhonden Ivaylo en Musi
Karin Folkerts en Marjan Eikelenboom
Snoezelhonden Ivaylo en Musi

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?