NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. van Wijngaarden
Kat Senna viel van het balkon

Tijdens onze vakantie is onze twee raskatten Senna en haar broertje Prada van vier jaar een vreselijk drama overkomen.

Wij wonen in een appartement op de zesde verdieping. Het was een warme dag en de oppas wilde wat frisse lucht dus ze besloot de schuifdeur open te zetten. In een onbewaakt ogenblik had ze het zicht op Prada verloren. Prada was een lekkere "kroelkater"en niet heel handig. Hij heeft zich in een benarde situatie gebracht en is van de rand van het balkon gevallen.

Waarschijnlijk heeft zijn zusje Senna het zien gebeuren, want kort erna is Senna waarschijnlijk in paniek ook het randje opgeklommen...en gevallen of gesprongen. Vanaf ons vakantieadres hebben we moeten besluiten om Prada op de operatietafel in te laten slapen. Senna lag toen nog met onbekend letsel op krachten te komen voor verdere behandelingen. Het enige wat we wisten was dat ze op haar achterkant terecht was gekomen en er een stok in haar dijbeen is gegaan.

Een aantal dagen en foto's verder kwam er geen vooruitgang. Ze kon nog niet lopen. Na een aantal weken thuis in een bench, aan de vloeibare voeding en medicijnen, was de wond zover genezen dat we op aanraden van de dierenarts onze reis richting Noorden gingen maken.

Drs. Aharon was erg begaan met ons verhaal en verdriet maar wel realistisch. Na een blik op de röntgenfoto zag ze meteen wat er aan de hand was en wat de daarbij behorende behandeling zou worden. Dat het niet een makkelijke behandeling zou worden, was ook meteen duidelijk. Senna onderging het dapper. We hebben ons echt wel eens afgevraagd of dit haar toekomst moest zijn maar Drs. Aharon heeft ons overtuigd om door te zetten. De behandelingen waren echt niet altijd simpel en pijnloos maar ze heeft geen nagel uitgeslagen!

Na vier afspraken en veel oefeningen en tijd kan Senna nu alles weer zelfstandig. Ze kan gewoon weer alleen naar de kattenbak, loopt lekker door het huis en springt op de bank en het bed...heerlijke plekjes waar ze kan genieten van haar rust en het zonnetje. Ze is kreupel en zal nooit meer "normaal" kunnen lopen maar na de val die zij heeft gemaakt, is het een wonder te noemen dat ze er überhaupt nog is!!!

Drs. Aharon, nogmaals dank voor de geweldige behandelingen en woorden.

Lees ook de volgende verhalen:
Turkse Van Teddy Bear had al jaren last van haar rug
Fam. Tol
Turkse Van Teddy Bear had al jaren last van haar rug
Maruscha en de puppykeuring
Fam. Bosma
Maruscha en de puppykeuring
Mali hield aan een worsteling een nekhernia over
Mevr. Keurntjes
Mali hield aan een worsteling een nekhernia over
Poes Zoe raakt kreupel aan haar linker achterpoot
Fam. van der Linden
Poes Zoe raakt kreupel aan haar linker achterpoot

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?