NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
T. Jacobs en L. Krispijn
Jachthonden in actie

November 2013 - Al een paar weken maakte ik mij ongerust over mijn Flatcoated Retriever teefje Harley. Ze was een beetje stilletjes en liep met een bolle rug. Ze was net loops geweest dus in eerste instantie dacht ik dat ze schijndrachtig was, maar ik bleef geen goed gevoel houden. Ook in het 'werken' herkende ik mijn hondje niet.

Nu zullen jullie wel denken: Werken? Wat doe je dan met de hond? Maar mijn man Ton en ik zijn samen met onze vier Flatcoated Retriever dametjes zeer actief in de jachthondensport. We werken op hoog niveau en onze teefjes, en daardoor ook wij, genieten hier enorm van. Wil je hier meer over weten, neem dan een kijkje op mijn website www.flowofspirits.nl.

Omdat Harleys klachten aanhielden, ben ik met haar naar mijn dierenarts geweest. Daar konden ze niets anders ontdekken dan dat ze schijndrachtig was. Diezelfde dag reden we door naar Noorden omdat daar onze Jorja onder behandeling is bij dr. Aharon, dierenarts en gespecialiseerd in orthomanuele diergeneeskunde. Jorja is zo ongelooflijk opgeknapt na de behandeling van haar rug, dus besloten wij ook Harley na te laten kijken.

Al direct was voor dr. Aharon duidelijk dat Harley last had van haar rug en ze werd hier meteen aan geholpen. Het is echt ongelooflijk maar de dag daarna had ik een heel andere hond in huis. Ze was weer helemaal vrolijk, haar rug was recht en ze liep als een zonnetje! In het weekend na de behandeling heb ik met Harley meegedaan aan een wedstrijd en ze was weer helemaal de oude. Bij één proef kreeg ze zelfs applaus van het publiek, zo mooi heeft ze gewerkt, echt fantastisch!

Op de foto boven kun je zien hoe happy Harley weer is en weer aan het 'werk'.

Nu hebben wij ons voorgenomen om onze honden twee maal per jaar bij dr. Aharon na te laten kijken. Als je zo fanatiek met je hondjes traint, dan vraag je fysiek veel van je hond. Daarom vinden wij het belangrijk om onze honden in topconditie te houden. Nogmaals veel dank aan dr. Aharon.

Met veel groetjes,

Ton Jacobs, Lenk Krispijn en onze vier zwartje meisjes

Lees ook de volgende verhalen:
Ossie, Shiba Inu
Mevr. Jackl
Ossie, Shiba Inu
Duitse Herder Youri raakte tijdens een training geblesseerd
Familie Den Heijer
Duitse Herder Youri raakte tijdens een training geblesseerd
DJ kreeg acuut een ernstige hernia
Fam. Langedijk
DJ kreeg acuut een ernstige hernia
Oud-Duitse Herder Scott had al jong artrose
Fam. de Oude
Oud-Duitse Herder Scott had al jong artrose

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?