NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. van der Helm
Kat Caire had geen plezier meer in het leven

Claire was 13 jaar oud toen het plezier uit haar leven verdwenen leek. Ze was altijd een hele speelse, ondernemende poes die continu op ontdekkingsreis was. Verticaal tegen de schutting opklimmen was 'appeltje eitje' en ik zag haar regelmatig over de daken van de omliggende garages en huizen lopen (en trouwens ook via dakramen bij andere mensen naar binnen gaan).

Naar mijn gevoel wilde ze van de één op de andere dag haar mand niet meer uitkomen. Ze had al wat langer moeite met springen, maar ik dacht dat dit met ouderdom te maken had. Alleen nu stonden haar ogen dof en het leek alsof ze pijn had. Ik heb een mandje van karton gemaakt waar ik een 'ingang' in had geknipt zodat ze er, zonder haar poten op te tillen, in kon lopen. En dat was ook zo'n beetje het enige wat ze nog deed: In dat mandje liggen en tussendoor even naar de bak en wat eten.

De dierenarts kon in eerste instantie niets vinden, maar nadat ze foto's had gemaakt kon ze wel zien dat er iets niet goed zat met de rug. Dat was niet haar expertise en ze adviseerde mij naar Dorit Aharon te gaan. Dat is het beste advies wat ze mij had kunnen geven. Al na één behandeling was Claire een andere kat: ze liep weer, was weer actief en stond te popelen om weer naar buiten te gaan.

We hebben daarna nog 3 behandelingen gedaan en ik was totaal verrast dat Claire volledig herstelde. Helemaal als je bedenkt dat ik aan het overwegen was om Claire uit haar lijden te verlossen en te laten inslapen. Ik dacht dat ze met haar 13 jaar gewoon 'op' was. Ongelofelijk.

We zijn nu meer dan een jaar verder en Claire is ondernemender dan ooit. Zelfs springen gaat weer goed en ze klimt weer vrolijk bij de buren via het dakraam naar binnen! Ik kan iedereen aanraden, die bij zijn of haar kat bovenstaande symptomen herkent, een afspraak bij Dorit Aharon te maken. Ik ben mijn dierenarts in ieder geval ontzettend dankbaar dat ze Claire naar haar heeft doorverwezen.

Een dankbare groet,

Mevr. van der Helm, Noordwijk aan Zee

Lees ook de volgende verhalen:
Het verhaal van Flynn, Bowie, Tommy en puppykeuring van Rowan en Flame.
Margreet Wegter
Het verhaal van Flynn, Bowie, Tommy en puppykeuring van Rowan en Flame.
Kat Kyra kon door rugpijn niet goed lopen
Mevr. Teerink
Kat Kyra kon door rugpijn niet goed lopen
Galgo Belen en haar huisgenoten komen regelmatig op controle
Astrid Altena
Galgo Belen en haar huisgenoten komen regelmatig op controle
Doberman Chiara heeft het Wobbler syndroom
Fam. Waller
Doberman Chiara heeft het Wobbler syndroom

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?