Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Henkens
Keeshond Benji had last van incontinentie

We zijn op 7.12.2009 op consultatie geweest bij dierenartsenpraktijk St. Katharina te Hasselt. Via de buikwand tapt men rechtstreeks in de blaas urine af, maar alles blijkt normaal. Wel wordt geopperd dat Benji mogelijk onvoldoende uitplast. Er wordt geen therapie gegeven omdat eerst gezocht moet worden waar het probleem juist zit en verder onderzoek zal gebeuren op de Faculteit van Dierengeneeskunde van de Universiteit in Gent.

Op 18.12.2009 starten we weer met verschillende medicijnen, o.a. antibiotica en plasregulerende medicatie. De medicatie is tot en met 19 februari 2010 gegeven (gedurende twee maanden). Zonder effect. Een mogelijkheid is nog om een scan te maken, maar daar is een prijs mee gemoeid van 960 euro.

Toen ben ik gaan grasduinen op internet naar alternatieve oplossingen en zo kwam ik terecht bij dierenkliniek Overhoven te Sittard, bij dierenarts drs. J.C.P. Bormans. Na een eerste onderzoek geeft drs. Bormans aan met acupunctuur te willen starten. Is de incontinentie na 3 maal acupunctuur niet beter, heeft het geen zin meer om verder te gaan.

Op 7.4.2010 rijden we dan met Benji naar Noorden. Drs. Aharon voelt dadelijk dat er iets mis is met zijn rug en manipuleert hem zodat zijn wervelkolom nu anatomisch correct staat. Gedurende 14 dagen (en de eerste 72 uren dag en nacht) moeten we elke 2 uur 10 min. met Benji gaan wandelen om dat plassen te stimuleren. Verder moet hij afvallen, mag hij geen trappen meer lopen en moeten we proberen hem kalm te houden en vermijden dat hij eensklaps opvliegt.

Bij onze volgende afspraak bij drs. Aharon op 21.4. geeft zij aan dat er bij de orthomanuele behandeling drie dingen moeten gebeuren, de twee laatste dienen bij onze dierenarts te gebeuren.

Na samenspraak tussen drs. Aharon en dr. Coolen van dierenartsenpraktijk Ell, wordt Benji op 26.4.2010 gekatheteriseerd en een eerste maal chemisch gecastreerd (dr. Coolen wilde niet direct castreren). Na 10 dagen is er al duidelijk resultaat en op 27.5. gebeurt een 2de chemische castratie. De incontinentie wordt steeds minder maar verdwijnt niet volledig. Daarop wordt besloten om op 7.7.2010 volledig te castreren.

Op 21 juli zijn we nogmaals naar drs. Aharon gereden voor een orthomanuele behandeling omdat we de indruk hadden dat het weer moeilijker ging met opstaan, maar gelukkig bleek het allemaal nog mee te vallen en zouden we Benji gerust mee op vakantie kunnen nemen.

Het is echt een zalige hond om mee te nemen op vakantie. Hij heeft met ons 9 dagen genoten van de mooie Oostenrijkse bergen en natuur en het wandelen is heel goed gegaan.

Wij zijn nu 23.8.2010 en onze Benji is bijna niet meer incontinent. Heel, heel soms verliest hij nog een beetje urine. Een gans jaar heeft hij met een incontinentieverband moeten rondlopen maar daar is hij nu zo goed als vanaf. Gelukkig hebben we het nooit opgegeven en zijn we altijd blijven zoeken naar iemand die ons kon helpen.

Wij zijn drs. Aharon ontzettend dankbaar, want het is dankzij haar dat er aan onze en Benji zijn lijdensweg van 1 jaar een einde gekomen is. In oktober gaan we nogmaals op controle bij Drs. Aharon en hopelijk is er dan van incontinentie helemaal geen sprake meer en is zijn rug ook goed stabiel gebleven.

Mochten er in de toekomst zich nog problemen voordoen met rug, bekken, hernia of iets dergelijks, of iets waarvoor onze dierenarts geen oplossing ziet, zullen wij zeker teruggaan naar orthomanueel dierenarts drs. Aharon.

Lees ook de volgende verhalen:
Ruggenmerg infarct bij een Engelse Stafford. Het verhaal van Steffy
Mevr. T. Dias
Ruggenmerg infarct bij een Engelse Stafford. Het verhaal van Steffy
Kruising Bouvier Astor liep erg mank met zijn linker voorpoot
R. en E. Scheffer
Kruising Bouvier Astor liep erg mank met zijn linker voorpoot
Border Tessel had maag- en darmklachten
Mevr. Kraneburg
Border Tessel had maag- en darmklachten
Update: Twee en een half jaar na de eerste verlamming
Mevr. Balk
Update: Twee en een half jaar na de eerste verlamming

Een vraag of een afspraak?